Öne Çıkanlar NİLÜFER BELEDİYESİ Engelsiz Sanat kadem bilek Bursagaz
banner13

ÇEKİRGE TOPLANTISI

Google Busines New Manager’ı Sinem Uslu Sücüllü ile Tek Kılavuz AŞ. CEO’su Mehmet Volkan Çakmak, sanal ortamda şirketlerin nasıl öne çıkabileceğine ilişkin paylaşımda bulundular.

Almira Büyük Salonda gerçekleştirilen Çekirge Toplantısı’nın açılışında konuşan BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, “Kalbimiz Barış Pınarı Harekatı’ndaki Mehmetçiğimizle. Onlar, burada güvenle, Türkiye'nin daha güçlü ve kalkınmış bir ülke olması için neler yapabileceğimizi konuşabilmemizin güvencesi” diyerek sözlerine başladı. Türkay, şöyle konuştu:

Zor zamanlardan geçiyoruz. Ancak, Türk ulusu zor zamanlardan çıkmayı bilmiş bir ulustur. Tıpkı, Çanakkale'deki gibi, tıpkı Kurtuluş Savaşı'ndaki gibi.

Ulu Önder Atatürk'ün İzmir İktisat Kongresi'ndeki sözleri, aslında bizim buradaki toplanmamızın da ne kadar anlamlı olduğunu ortaya koyuyor.

Ulu Önder; “Bir milletin doğrudan doğruya hayatıyla, yükselmesiyle, düşmesiyle ilgili ve ilişkili olan milletin ekonomisidir. Gerçekten Türk tarihi araştırılırsa bütün yükselme ve düşme sebeplerinin bir iktisat meselesinden başka bir şey olmadığı anlaşılır. Yeni Türkiye’mizi hak ettiği yere ulaştırabilmek için, mutlaka ekonomimize birinci derecede önem vermek zorundayız. Çünkü zamanımız tamamen bir iktisat devresinden başka bir şey değildir” sözleriyle güçlü olmanın en önemli koşullarının başında ekonominin geldiğini çok güzel ifade etmiştir.

Mehmetçik bir yandan cephede savaşırken, bizler de güçlü ekonomi için bir savaş veriyoruz. Elbette ekonomi de gelişen teknolojilerle değişiyor, farklılaşıyor. Bugün burada Google New Busines Manager'ı Sinem Uslu Sücüllü'den “küresel düşün yerel hareket et” başlıklı sunumla değişen iş yapış biçimlerine nasıl uyum sağlayacağımızı dinleyeceğiz.

Umarım, bu toplantımızdan Türkiye'nin bir adım daha öteye gitmesini sağlayacak fikirlerle ayrılırız.”

Daha sonra BUSİAD’a yeni üye olan Fikret Çelik ve Sadi Cem Türkün’e üyelik rozetleri Başkan Türkay tarafından takıldı.

GOOGLE’IN ÇÖZÜMLERİ...

Küresel düşün yerel hareket et” başlıklı bir sunum yapan Google New Business Manager’ı Sinem Uslu Sücüllü, Google’ın insan odaklı anlayışı hakkında bilgi verdi. Google’ın misyonunun dünyadaki bilgileri düzenleyerek herkesin erişebileceği, yararlanabileceği bilgiler haline getirmek olduğunun vurgulandığı sunumda, dünyaya açılmak için Google’ın ne gibi imkanlar sunduğu hakkında da bilgi verildi.

Sunumda, ihracatçı firmalara devletin 340 milyon dolar teşvik verdiği ve ayrıca 400 bin dolar da reklam harcaması desteği de sağlandığı dile getirildi. Hedeflenen pazarlar hakkında detaylı bir fizibilite almanın Google’la mümkün olduğunun belirtildiği sunumda, hedef pazarın yeterince bilinmemesinin başarısızlıkla sonuçlanabilecek girişimlere neden olabileceğini de ifade edildi.

MOBİL REKLAMCILIK...

Tek Kılavuz AŞ. CEO'su Mehmet Volkan Çakmak ise, hala mobil reklamcılığa önem vermeyen firmalar olduğunu, bunun yapılan en ciddi hataların başında geldiğini ifade etti. Çakmak, “Artık mobil siteler kullanıyor. Firmalar buna evrilerek kendilerini geliştirmeli. Aksi halde varlıklarını sürdürmede sorun yaşarlar” dedi.

Toplantının sonunda BUSİAD Başkanı Türkay, katılımcılara özel tasarım birer kahve fincanı hediye etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.