Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

CMC Türkiye, RPA Uygulaması İle Maliyetleri Düşürüyor, Müşteri Memnuniyetini Artırıyor

Türkiye’nin en büyük dış kaynak çağrı merkezlerinden biri olan CMC Türkiye, teknolojiden aldığı güçle müşterilerine yepyeni uygulamalar sunuyor. Bunlardan biri de RPA (Robotic Process Automation, robotik süreç otomasyonu) uygulaması. RPA ile gerçek bir kişinin yapması gereken işlemler, PC üzerinden insan gücüne gerek olmadan yapılabiliyor. RPA’nın bir diğer özelliği çalışan davranışını taklit edebilmesi. Böylece şirketler için işlem maliyetleri azalıyor, süreçlerin kalitesi yükseliyor ve buna bağlı olarak müşteri memnuniyeti de artıyor.

10 kişinin işini bir yazılım yapıyor

Örnek vermek gerekirse, bir araç kiralama şirketi bu sistemi nasıl kullanabilir? Her araç kiralandığı ve kiradan döndüğü zaman resmi ilgili devlet kurumuna giriş yapılması gerekiyor. Şirketler bunun için yaklaşık 10 müşteri temsilcisi kullanırken CMC RPA uygulaması ile bütün işlemler tek bir PC ile otomatik olarak yapılabiliyor.

Veya bir teknoloji şirketinde MT’ler çağrıları inhouse ekranında cevaplayıp bilgileri kayıt altına alırken, arkada robot yazılım, bu bilgileri otomatik olarak şirketin sistemine kaydedebiliyor. Bu da çağrı sürelerinin minimum yüzde 20 kısalmasını sağlıyor. Dolayısıyla şirkete çağrı merkezi üzerinden ulaşanlar da sonuca daha kısa sürede vararak dakikalarca telefonda görüşmek zorunda kalmıyor.

Anahtar teslim proje sunuyorlar

CMC Türkiye, bu sistemi kullanmak isteyen müşterilerine önden bir danışmanlık veriyor. Bunun yanı sıra hali hazırda kullandıkları uygulamaları inceleyerek yenilenmesi gereken yerlere müdahalede bulunuyor, RPA kullanılacak yerleri tespit ediyorlar. Gerekli çalışmaları yapıp bunun sonucunda projeyi anahtar teslim olarak müşteriye sunuyorlar.

CMC Türkiye olarak her zaman müşterilerine daha iyi bir hizmet sunmayı hedeflediklerini belirten CMC Genel Müdürü Aytaç Aydın, bu yolda teknolojiyi en doğru şekilde kullanmaya çalıştıklarını söylüyor: “Robotik süreç otomasyonu sistemi, çalışanların üzerinden rutin iş yükünü alarak onları robotların yapamayacağı, insana özgü yetkinliklerin kullanılabileceği daha verimli olabilecekleri işlere yönlendiriyor. Bu açıdan bakıldığında robotlar insanların işlerini almıyor, onların daha yaratıcı bir şekilde çalışması için olanak sağlıyor. Bunun sonucunda da hem çalışanlar tekdüze işlerden kurtuluyor hem de müşteriler daha sistematik bir hizmet verebiliyor.”

CMC Turkey hakkında:

Türkiye’nin en büyük dış kaynak sağlayıcı şirketlerinden ve Mid Europa Partners yatırımlarından biri olan CMC Turkey, beş bini aşkın çalışanıyla İstanbul, Malatya, Şanlıurfa, Rize, Bayburt ve Van olmak üzere toplamda altı ayrı lokasyonda hizmet veriyor. Kendi sektöründe lider 100’ün üzerinde iş ortağına, çağrı merkezi, sosyal medya ve bulut bilişim hizmetleri sunan CMC Turkey, başta Tele-Satış, Tele-Pazarlama, Müşteri Hizmetleri, Tahsilat Yönetimi, Teknik Destek, Sosyal Medya olmak üzere, müşterilerinin ihtiyaçlarına özel çözümler oluşturuyor. Bulut bilişimi Türkiye’de en yetkin kullanan teknoloji öncülerinden olan CMC Turkey, müşterilerinin her ihtiyacına çözüm odaklı yaklaşıyor.

Çok kanallı bir iletişim merkezi olarak, çağrı merkezi, sosyal medya, web (chat, mobil ve e-posta) kanallarını tek bir platformdan takip edebilen ve bütünleşik olarak yönetebilen CMC Turkey, uzman sosyal medya müşteri temsilcileri ile 7/24 monitoring ve itibar yönetimi hizmetini Türkçe, İngilizce, Almanca, Rusça, Arapça başta olmak üzere birçok dilde sunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21