Öne Çıkanlar Bursagaz Kıyak sungurlu Engelsiz BURSANIN YENİ YAŞAM ALANI GÜRSUDA AÇILDI
banner13

ÇOCUK YETENEK ŞENLİĞİNE TÜRK KIZILAY ÇADIRI DAMGA VURDU

Türk Kızılay Bursa Şubesi, her fırsatta Türk Kızılay’ın faaliyet alanlarını ve merhamet elini anlatmaya devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hafta sonu boyunca gerçekleştirilen 2.Çocuk Yetenek Şenliği’nde kurulan Türk Kızılay çadırı büyük ilgi gördü. Genç Kızılay Bursa gönüllülerinin Türk Kızılay’ın faaliyetlerini anlattığı çadırda, Türk Kızılay temalı atölye çalışmaları beğeni topladı.

GERİ DÖNÜŞÜM MALZEMELERİ ANLAMLI HEDİYELERE DÖNÜŞTÜ

Bu yıl ‘Sıfır Atık’ teması ile gerçekleştirilen şenlikte kurulan Türk Kızılay çadırında gönüllülerin topladıkları geri dönüşüm malzemelerinden yapılarak ve ziyaretçilere hediye edilen objeler Türk Kızılay ve faaliyetlerini anlatan objeler şenlik alanını renklendirdi. Ayrıca şehrin farklı noktalarındaki okullarda eğitim gören öğrencilere hediye edilmek üzere hazırlanan ve atölyeleri ziyaret edenlere armağan edilen kaligrafi sanatı ile isimlerinin yazıldığı kitap ayraçları ziyaretçilerden tam not aldı. Ziyaretçilere temel ilk yardım bilgilerinin de aktarıldığı çadırda ziyaretçilere ayrıca ilk yardım ve afet durumlarında yapılması gerekenlerle ilgili bilgilendirici el kitapları dağıtıldı.

HİLAL-İ AHMER ÇİÇEĞİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Türk Kızılay çadırında ziyaretçilere armağan edilen en anlamlı ve en fazla ilgi gören hediye ise Hilal-i Ahmer Çiçeği oldu. Osmanlı döneminde Hilal-i Ahmer’in merhamet elinin büyümesi için, her yaştan vatandaşa hediye edilen Hilal-i Ahmer Çiçeği, şenliği ziyarete gelen ebeveynler ve çocuklarının gönlüne Türk Kızılay’ın merhamet yüklü tarihini adeta bir nakış gibi işledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.