Öne Çıkanlar turizm Atlet psikoloji KKTC Akbaş
banner13

Cumhurbaşkanı Ivanov ve Eşi İznik Çinisi Yaptı.

Türkiye de ki ilk ziyaretini İznik’e gerçekleştiren Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov ve eşi Maja Ivanova’yı Ayasofya Orhan Cami önünde AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılınç, Makedonya Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara Kaymakam Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Osman Sargın, AK Parti İznik İlçe Başkanı Halil İbrahim Gökbulut ve Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik karşıladı.

BAŞKAN SARGIN’DAN CUMHURBAŞKANI IVANOV’A İZNİK ÇİNİSİ

İlk olarak Ayasofya Orhan Camii’ni gezen Cumhurbaşkanı Ivanov ve eşi Maja Ivanova burada ki ziyarette hayranlıklarını gizleyemediler. Ardından İznik Roma Tiyatrosunu ziyaret eden heyet burada kazı başkanından bilgi aldılar. Burada ki ziyarette İznik Belediye Başkanı Osman Sargın Cumhurbaşkanı Ivanov’a içerisine İznik Çinisi bulunan bir tablo hediye etti. Tabloyu çok beğendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Ivanov, Başkan Sargın’a teşekkür etti.

Ayrıca heyet son olarak İznik Çini Vakfı’nı ziyaret etti.Burada İznik Çini Vakfı Başkanı Prof. Dr. Işık Akbaygil tarafından İznik Çinisi’nin taştan sanata dönüşen serüveni hakkında bilgi verildi.Sunumun ardından Cumhurbaşkanı Ivanov ve eşi Maja Ivanova atölyeye geçerek fırça dokunuşlarıyla İznik Çinisi’ne imzalarını attılar.

İznik hayranlığını gizleyemeyen Cumhurbaşkanı Gjorge  Ivanov ve eşi Maja Ivanova sık sık tercümanları aracılığıyla duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.