Öne Çıkanlar BUSİAD Engelsiz Yankı futbol DİKKAT
banner13

DAHA FAZLA ZİYARETÇİ, DAHA FAZLA İŞ BAĞLANTISI, YÜKSEK MEMNUNİYET!
Dört başarılı günün ardından kapılarını kapayan IBATECH İstanbul, Avrasya fırıncılık ve pastacılık sektörü için lider konumunu bir kez daha kanıtladı. Fuarın üst düzey uluslararası profili, katılımcı ve ziyaretçileri için verimli iş bağlantılarına imkân veren ideal bir ortam sağladı. 11 ülkeden 341 firma, 500’ün üzerinde markayı IBATECH İstanbul çatısı altında sergiledi. Almanya, VDMA’ya bağlı Gıda Ürünleri Makineleri ve Ambalajlama Makineleri Birliği’nin desteğiyle bu yıl 2. kez fuara milli katılım sağladı. Sadece katılımcı değil ziyaretçi sayıları da muazzam bir başarıya işaret etti. 4 gün boyunca, 115 ülkeden 81.278 kişinin ziyaret ettiği IBATECH İstanbul, kendi rekorunu kırarak şu ana kadar elde edilen en yüksek ziyaretçi sayısına ulaştı.

Türkiye’den sonra en çok ziyaretçi Bulgaristan, İran, Irak, Suudi Arabistan, Libya, Makedonya, Cezayir ve Almanya’dan geldi. IBATECH İstanbul, Ekonomi Bakanlığı ve OAİB desteğiyle uluslararası alım heyeti organizasyonuna da imza attı. Bu program kapsamında Yunanistan, Ürdün, Filistin, Tunus ve Türkmenistan’dan uluslararası delegasyonlar fuarda yeni işbirlikleri için fırsat yakaladı.

Ziyaretçilerin yüksek memnuniyeti fuar anketlerine de yansıdı. Bu anketlere göre, ziyaretçilerin yüzde 95’i IBATECH İstanbul’a 2020 yılında yeniden geleceğini ifade etti. Yüzde 97’si fuarı tavsiye edeceğini belirtirken, yüzde 95’i ise fuarın öneminin gelecekte daha da artacağına inandıklarını dile getirdi. Ziyaretçilerin yüzde 40’ı pastanecilik sektörünü temsil etti. Fırıncılık sektöründe ise kayda değer bir artış sağlandı. 2016 yılında yüzde 21 olan oran yüzde 29’a çıktı. Fuar ziyaretçilerinin ana ilgi alanı (yüzde 51) ham madde ve yarı-işlenmiş ürünler oldu. Bunu yüzde 47’i ile üretim teknolojileri ve aksesuarları, yüzde 25 ile dondurulmuş ürünler, yüzde 9 ile kahve ve kahve makineleri izledi. Ayrıca, ziyaretçilerin yüksek yatırım eğilimi gösterdiği gözlemlendi. Ziyaretçilerin yüzde 77’si yatırım gerçekleştireceklerini ifade etti.

IBATECH İstanbul 2018,sergilenecek ürün ve teknolojilerin yanı sıra, Türkiye’nin çok güçlü olduğu mutfak kültürünü de yarışma ve etkinliklerle tüm dünyaya tanıttı. Bu çerçevede Türkiye’nin tek aşçılık ve pastacılık şampiyonası olan “Taşpakon Türkiye Kupası” ilk finaline ev sahipliği yaptı. Ayrıca, 4 gün boyunca gerçekleşen atölyeler ve özel sunumlar vesilesiyle ziyaretçiler sektördeki son gelişmeleri deneyimleme şansı elde etti. Messe Stuttgart Ares Fuarcılık tarafından iki yılda bir düzenlenen IBATECH İstanbul, sektörün en önemli buluşmasına ev sahipliği yapıyor. Bir sonraki IBATECH İstanbul, 26-29 Mart 2020 tarihleri arasında CNR Expo Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.