Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

Derelerin avukatı CHP'den aday adayı oldu
Hukuk, sanat, siyaset, spor adamıve çevre aktivisti ünlü avukat Remzi Kazmaz, memleketi Rize’den CHP Milletvekili Aday Adayı oldu.

HES VE RES DAVALARININ SEMBOL İSMİ

Kamuoyunun yakından tanıdığı Av. Remzi Kazmaz, özellikle Karadeniz’deki HES’lere (hidro elektrik santrali) karşı verdiği çevre mücadelesi ile tanınıyor. Karadeniz’de birçok HES projesini mahkemelerde iptal ettiren Kazmaz, aynı zamanda Türkiye’deki en güçlü çevre örgütlerinden Derelerin Kardeşliği Platformu’nun hem kurucu başkanı hem de sözcüsü.

Ege Bölgesi’nde yaşam alanlarına kurulan RES’lere (rüzgar enerji santrali) karşı hem hukuki hem de aktivist olarak yapılan mücadelenin öncülüğünü yapan Av. Remzi Kazmaz, şu anda Bodrum Çevre Platformu'nun da kurucusu ve avukatı.

İNGİLTERE’YE DAVA AÇMIŞTI

Ülkemizde tarihi ve kültürel varlıkların yurtdışına kaçırılmasına karşı yürüttüğü hukuki mücadelesiyle uluslar arası medyada adından sıkça bahsettiren Kazmaz, en son Dünya’nın Yedi Harikası’ndan biri olan Mausoleum ( mozele ) için İngiltere’ye dava açtı. Bu konu ile ilgili Asrın Mabedi adlı kitabı ve belgesel filmi bulunan Kazmaz’ın birçok toplumsal olayın altında imzası var.

24 YIL GAZİ KATLİAMINI ANLATTI, TBMM’DE TAKİPÇİSİ OLACAK

İstanbul Gazi Mahallesi’nde, 12 Mart 1995 akşamı, Aleviler’in gittiği üç kahvehanenin kurşunlanmasıyla başlayan olaylarda 23 kişi hayatını kaybetmiş, 653 kişi yaralanmıştı. Gazi Mahallesi’ndeki korkunç katliamı hukuk katliamı izledi... Remzi Kazmaz, 24 yıl yurtiçinde ve yurtdışında Gazi Katliamı’nı anlattı. Davanın zamanaşımına uğraması üzerine TBMM’ye havale ederek davanın avukatlığından çekilen Kazmaz, milletvekili seçilmesi halinde bu sefer TBMM çatısı altında Gazi Katliamı’nın takipçisi olacağını söyledi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21