Öne Çıkanlar Akbaş KKTC turizm psikoloji Atlet
banner13

Dersiad’dan Macron’a İslam Çağrısı

Fransa’da başta Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron olmak üzere Fransız yetkililerin Hazreti Muhammed’i hedef alan karikatürleri savunmaları ve İslam karşıtı açıklamaları, İslam dünyasında tepkilere neden oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Buradan milletime sesleniyorum. Sakın Fransız markalara asla iltifat etmeyin, bunları satın almayın" çağrısı yaptı. Tepkilerin çığ gibi büyüdüğü olay karşısında DERSİAD (Dünya Erdemli İşadamları DerneğiGenel Başkanı Mustafa Çınar; “Macron ve onun gibiler İslam dinine karşı hezeyanları ve saldırıları ile kendi seçimlerini kazanabilirler fakat onlar, insanlığını kaybetmeye mahkûmdur. Emperyal güçlerin piyonu olmaktan öte bir misyonları olmadığı gibi uluslararası mecralarda hiçbir devlet tarafından ciddiye alınmayan bu saldırılar sadece onların itibarını yerle bir etmekte ve dahi insanlığını da imha etmektedir.” Açıklamalarında bulundu.

Macron’un, Dünyada en çok inananı olan ve milyarlarca mensubu bulunan, anlamı dahi ‘BARIŞ’ olan İSLAM dini hakkında haddini aşan ifadeler kullandığını dile getiren Çınar, “Unutulmamalıdır ki inanç hürriyeti en temel insan haklarından biridir. Buna rağmen pespaye bir dergide İslam dininin son Peygamberine yönelik alçakça yapılan saldırılar hiçbir şekilde “düşünce özgürlüğü” kapsamında değerlendirilemez. Müslümanlara yönelik düşmanca tavrı asla kabul etmiyor ve bu tavırdan vazgeçmeye çağırıyoruz. Biz biliyoruz ki Fransa’nın tarihi utanç sayfalarından ibarettir. Afrika kıtasında milyonlarca insana uyguladıkları Soykırımı üzerinden asırlar da geçse de unutmayacağız. Başta Ruanda, Cezayir olmak üzere birçok Afrika ülkesinin kaynaklarını talan etmişlerdir. Macron, lideri olduğu devleti yıllardır kötü yönetmekle kalmamış, ülkesinin ekonomik darboğaza girmesine sebep olmuş ve bunu protesto etmek amacıyla gösteri yapan sarı yelekli protestoculara nasıl davrandığını gördük. Pandemi sürecinde, salgınla mücadeleyi kötü yönetip tüm ülkenin sağlık sisteminin çökmesine neden oldu. Cumhurbaşkanlığına seçildiği tarihten itibaren Macron’un kariyeri başarısızlıklarla dolu. Bu nedenle Macron, tüm bu başarısızlıklarını İslam dinine hakaret ederek kapatmaya çalışıyor fakat biz buna asla iziz vermeyiz.” Dedi.

Macron’u İslam’a davet eden Çınar; “İslam Dini 1400 yıldır yeryüzündeki karanlıkları sönmez nuruyla aydınlatmaktadır. Bunu anlamanız için vatandaşınız olan ve 75 yaşında Mali’de Müslüman olan ünlü aktivist Meryem (Sophie) Petronin söylediklerine kulak vermeniz yeterli olacaktır. Bizim size çağrımız da Meryem Petronin söyledikleri ile aynı: “Sizi de İslam’a davet ediyorum. Hz. Adem’den başlayıp, Hz. İsa’yla devam eden ve beşeriyetin efendisi Muhammet (S.A.V) ile son bulan, bütün peygamberlerin ortak davası olan bu yüce dinle hesabınızı tekrar gözden geçirmeye davet ediyorum. İslam Dininin tüm insanlığa hitap ettiği düşünülür ise sizlerin dahi nasibiniz olabilir. Bu saldırılarınız, ancak kendi ışığınızı söndürür ve karanlıklarda bırakır. İslam inancına bağlı Müslümanlardan özür dilemenizi ve saldırılarınıza son vermenizi beklemekteyiz” Açıklamalarında bulundu.

Anahtar Kelimeler:
MacronDersiadIslamçağrı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.