Öne Çıkanlar ezcane aşıklık KUTLAMA İddialar Sanal

ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN AYAKLARI ÜZERİNDE DURABİLMELERİNİ İÇİN ÇALIŞMALAR BİR AN ÖNCE YAPILMALIDIR!

CHP'nin engelli vatandaşlara büyük önem verdiğini belirten Karabıyık, engellilerin ihtiyaçlarını tespit eden bir çalışmayı, ilgili dernek ve kuruluşların desteğiyle yaptıklarını, bunları başta TBMM olmak üzere her alanda dile getirdiklerini ve çözüm noktasında projeler geliştirdiklerini aktardı.

Engellilerin en büyük problemlerinden birinin, kullandıkları protez malzemeleri, araçları, ihtiyaç maddelerini karşılayamamak olduğunu vurgulayan Karabıyık, "Bu bir vatandaşlık hakkıdır, engelli kardeşlerimiz, ihtiyaç duyduğu her şeye kolayca ulaşmalıdır. Bu sorunun çözümü için yapılması gereken düzenlemeler vakit kaybetmeden hayata geçirilmelidir" ifadesini kullandı.

Karabıyık, CHP'li belediyeler aracılığıyla ve çeşitli kampanyalarla engelli vatandaşların ihtiyaçlarına yanıt vermeye çalıştıklarının altını çizerek, imkanlar dahilinde geniş kitlelere ulaşmaya çabaladıklarını ve CHP’li Belediyelerin Sosyal Politikalar alanında yaptığı hizmetlerin belediyelerin önceliği olduğunu vurguladı.

Görme engellilerin trafikte sinyalizasyon sistemine ihtiyaç duyduğuna dikkati çeken Karabıyık, engellilerin toplu taşıma araçlarını kullanmada, kaldırımlarda yürümede sorunlar yaşadığını bildirdi. Karabıyık, CHP'li belediyelerin bu sorunların çözümü için çalışmalar yaptığını, çalışmaların büyük ölçüde başarıya ulaştığını dile getirdi.

Engellilerin sorunlarının bütün Türkiye'de çözülmesi için vakit kaybedilmemesi gerektiğini vurgulayan Karabıyık, " Engelli bir kişinin yaşadığı en önemli sorunun, o kişinin engeli değil, toplumun engellilerle ilgili yanlış anlayış ve ön yargılarının olduğu; kendisine sağlanan olanakların yetersizliği, diğer insanlarla arasındaki fırsat eşitsizliğinin olduğu unutulmamalıdır. Engelli vatandaşlarımızın kendi ayakları üzerinde durabilmelerini sağlayacak çalışmalar bir an önce yapılmalıdır. Bu çalışmaların başında engellilere yeterli istihdamın sağlanması gelmektedir. Engellilere ayrılan kadrolar yeterli değildir; ayrıca mevcut kadrolar da doldurulmamaktadır. Engellilere iş konusunda verilen sözler tutulmalıdır" diye konuştu.

Engellilerin çalıştıkları yerlerde yaşadıkları sorunları da gündeme getirerek çözüm bulunması için çalışmalar yaptıklarını anlatan Karabıyık, "Engellilerimizin çalışmaya ve hayata katılmaya ihtiyacı var. Onları topluma kazandırmak için gerekenin yapılması bizim sorumluluğumuzdur. Ancak engelliler çalıştıkları iş yerlerinde de fiziki anlamda sorunlarla karşılaşmaktadır ve bu şartların da iyileştirilmesi gerekiyor" uyarısıyla açıklamasını tamamladı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21