Öne Çıkanlar ezcane aşıklık KUTLAMA Sanal İddialar

ENGELLİLER HAFTASI’NDA RENKLİ KUTLAMA

Heykel Meydanı’ndan başlayan yürüyüşe; Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Başkan Yardımcısı Fatma Kocaman, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, Emniyet Müdürü Cengiz Gültekin, daire amirleri, resmi ve özel engelli merkezi öğrencileri, öğretmenler ve aileler katıldı.

‘Birlikte geleceğe’

Adnan Menderes Meydanı’nda tamamlanan yürüyüşün ardından yapılan törende konuşan Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Engelliler Haftası’nı kutlayarak, her ne olursa olsun el birliği ile ilerlemeyi sürdürmenin önemine vurgu yaptı.

Engelli vatandaşların sosyal yaşamına değer katan projelere imza atacaklarına dikkat çeken Başkan Kanar; “ Güzel bir söz var; ‘Uçamıyorsan, koş; koşamıyorsan, yürü. Eğer yürüyemiyorsan, sürün; ama hareket etmeye devam et. Geleceğe ilerlemeyi sürdür.’ Bu söz bizim şiarımızdır. Ülke olarak, toplumun tüm katmanları ile birlik içinde çalışarak engelli vatandaşlarımıza ve çocuklarımıza daha güzel bir ülke sunmanın peşindeyiz. Bu minvalde engellilerimizin ailelerine ve öğretmenlerine de hakkını teslim etmemiz gerekir. Bizlerde tüm imkânlarımızla engellilerimizin yanında olacağız” dedi. 

‘Eğitim için başlangıç biziz’

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe’de konuşmasında, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un mesajını iletti.

Çocukların sahip olduğu her insanı kucaklayan, herkese eşit davranan, eşit seven ve ayrıştırmayan yüce duygularını farklı davranışlarla ellerinden alınmamasına özen gösterilmesi gerektiğini söyleyen Efe; “ Çocuk eğitimi sözle, söylemle değil, hal ile örnek olmakla yapılır. Emin olun ilk durağımız çocukları eğitmek değil. Yeniden başlamak için ilk durağımız biziz, kendimiziz. Kendimizi bilmek en değerli yolculuğumuz. Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu konudaki ödevlerimize çalışıyor, her geçen gün yeni hizmetler ortaya koyuyoruz. Ürettiğimiz hizmetlerin toplumsal değere dönüşmesi için sizlerin katkısına ihtiyacımız var. Varılacak noktanın engelli çocukların eşit haklarda, eşit koşullarda eğitim gördüğü ve çocukluğunu yaşadığı sevgi dolu güzel günler olmasını temenni ediyorum” dedi.

Mustafakemalpaşa Belediyesi Murat Uzgur Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencilerinden Enes Uysal’ın alkış alan şiir dinletisi ile devam eden programda, engelli öğrenciler farkındalık için umut balonları uçurdu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mike 5 yıl önce

% 3 kredisine mi ihtiyacınız var? Her türlü kredileri,
Ticari Krediler, Otomobil Kredisi, Konut Kredileri, Nazikçe iletişim
[email protected] aracılığıyla bir kredi alıyorsa bize

Bay Garry Wilton

banner22

banner21