Öne Çıkanlar pandemi Engelsiz ORHANGAZİ Teknoloji incemedya
banner13

FETHİYE SHM'DEN MUHTARLARA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Fethiye Sosyal Hizmet merkezi müdürü İsa Eseoğlu tarafından verilen bilgilendirme toplantısına Fethiye'deki muhtarlar katıldı.

Konu ile ilgili olarak konuşan Fethiye Sosyal Hizmet merkezi müdürü İsa Eseoğlu tarafından yapılan bilgilendirme toplantısının ilçemizde bulunan muhtarlara sosyal hizmet müdahalesinin ve takibinin gerçekleştirilmesi, çocuk, genç, kadın, erkek, engelli, yaşlı bireylere ve ailelerine koruyucu, geliştirici, danışmanlık ve sorun çözme odaklı bilgiler verildiği belirtilerek; “Tüm sosyal müdahalelerin en etkin ve hızlı yapılmasında sosyal hizmet merkezlerinin önemi konusunda muhtarlarımızı bilgilendiriyoruz. Koruyucu Aile Hizmetleri, çocuk için önemi, süreçleri ve verilen destekler hakkında muhtarlarımıza bilgiler verdik. Korunmaya ihtiyacı olan çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamının önemini de vurgulamadan geçemeyeceğim.”şeklinde konuştu

Toplantıya katılan muhtarlar bu tür tanıtıcı eğitimlerin yararlı olduğunu, değişen ve gelişen sosyal hizmetler hakkında bilgi edindiklerini söylediler.Fethiye SHM müdürü İsa Eseoğluve Fethiye Sosyal Hizmet merkezi eğitim danışmanı Tuncay Aybars tarafından Koruyucu Aile Hizmet modeli tanıtımı ( Koruyucu aile nedir, kimler koruyucu aile olabilir, Mahallelerde koruyucu aile olabilecek aile yapısındaki kişilerin yönlendirilmesi) , Aile Eğitim Programı (AEP) tanıtımı ve AEP kapsamında ailelerle kurumlar arasındaki iletişimin ağının önemi ve muhtarlara düşen sorumluluklar anlatıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.