Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

GENÇ YAZAR REKORA KOŞUYOR

Murat Aydeniz romanında Hz, Ali,Hz. Hüseyin ,Hz. Hasan ‘ın Muaviye ve oğlu Yezid ile yaptıkları İslamiyet’in yaşaması mücadelesini , Kerbela olayı ve Kerbela’da Ehlibeyt’e yapılan insanlık dışı vahşet akıcı bir üslupla aktarıyor.Romanda ,”Hüseynilerin cennete, Yezidilerin ise cehenneme açılan kapısı” anlatılmaktadır. Aslında Kerbela; Ali Asgar’in masumiyeti, Zeyneb’in dik duruşu, Abbas’ın çaresizliği, İmam Hüseyin’in ise kederiydi…Kerbela, zalime bir başkaldırıştı aslında…Zalimin zulmüne karşı mazlumun hakkı olan bir direniş…

Hak yolunda kendilerini feda edenlerin destanı olan kutlu bir direniş…

İslam tarihine baktığımızda Ebu Talip, Müslümanlara işkence çeteleri kurdurup zulmetseydi ya da Bedir, Uhud ve Hendek savaşlarında Resulullah’a karşı savaşmış olsaydı veyahut hanımı Fatıma bin Esed, Hz. Hamza’nın ciğerlerini söküp kalbini ayaklar altında ezseydi. Hz. Ali şurasız hilafet makamını bir gömlek gibi üzerine giyip kendisine muhalif olan herkesi kılıçtan geçirseydi hatta ve hatta Hz. Hüseyin, Peygamber torunlarından birini zehirletip diğerininde kafasını kesip cami cami gezdirse ne mi olurdu ?

Arap Müslümanları, Ebu Sufyan hanedanına gösterdiği hoşgörüyü Ebu Talib’e ve evlatlarına göstermezlerdi.

Yezid’in kızları Yeşil Saray’da zevk-ü sefa sürerken Hz. Muhammed’in kızları çarşı çarşı, pazar pazar gezdirilmesine Müslümanların müsaade edeceğini zannediyor musunuz ? Aynen öyle oldu. Hiçbir şey yapmadılar. Yezid, Kabe’yi yaktığında bile aç kalmaktan korktular.

Çünkü İmam Ali haklı bile olsa Muaviye’nin bazlaması yağlıydı. Çünkü İmam Ali Onların istemeyerek girdiği ve isteyerek terkettiği dosdoğru yolun yegane savunucuydu.

Aslında bu zulmün asıl sebebi Bedir Günü Muaviye’nin dedesini ve dayısını öldüren İmam Ali’den ve evlatlarından alınan intikamıdır. Kimisinin sebebi buyken kimilerinin sebebi ise takvada hidayette ve güçten kendilerinden üstün ve Resulün gözbebeği Esedullah’a karşı duydukları kıskançlıktı.

Aşura Günü İmam Seccad hariç Ehlibeyt’in bütün erkeklerini bir çukura doldurup üzerlerinden atlar ile geçtiler. Peki ne için bu zulme reva görüldüler ? Resulullah’ın dini ayakta kalsın diye ! Ne demişti İmam Hüseyin ‘’ Kanımla yükselecekse dedem Muhammed’in dini durmayın kılıçlar doğrayın beni! ‘’

Karşı komşusunun sesini ve yüzünü 20 yıl boyunca hiç görmedim dediği Seyyide Zeyneb’in Kufe’de ve Şam’da yaptıklarının zerresini yapabilsek keşke…

Bu ümmet zalimin zulmüne sessiz kalmasın diye Resulullah’ın öz evlatlarını canlarını feda ettiler. Bugün ise bizlere düşen asıl görev ise Hz. Hüseyin’in hür ve hak davasını savunmaktır. Kerbela’nın kızgın kumlarının Ehlibeyt’in davasının üzerini kapatmasını engellemektir.

Bugün yaptıklarımız ve yapacaklarımız Ehlibeyt’in hakkaniyetine gölge düşürmemesi gerekir. Onlara güzelliklerimizi anlatmalıyız ki bize tabi olabilsinler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21