Öne Çıkanlar ezcane aşıklık KUTLAMA Sanal İddialar

GİŞİMCİ ADAYLARI GÖKÖZ NATURAL PARKI İNCELEDİ

AB Türkiye Delegasyonu finansal desteği ile uygulanmakta olan, Türkiye’de AB Bilgi Merkezleri Ağı’nın desteklenmesi projesi kapsamında 1997 yılından bu yana Bursa Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini sürdüren AB Bilgi Merkezi, yıllık etkinlik planı doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor. Bursa AB Bilgi Merkezi tarafından gerçekleştirilen organizasyon kapsamında, BTSO ve KOSGEB işbirliğinde düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ne katılan girişimci adayları, Gököz Natural Park’ı ziyaret etti. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Irmak Aslan ve TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu üyelerinin de yer aldığı ziyarette girişimci adayları, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) destekleriyle hayata geçirilen kırsal turizm tesisi Gököz Natural Park’ı inceledi. Bölgenin yatırım ve turizm potansiyeli hakkında bilgi alan genç girişimciler ayrıca IPARD programı kapsamında sağlanan destekler hakkında TKDK uzmanlarının yapmış olduğu sunumu dinledi.

 

“GİRİŞİMCİLER İÇİN ÖRNEK BİR YATIRIM”

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Irmak Aslan, Gököz Natural Park’ın Bursa’nın turizm potansiyeline önemli bir zenginlik kattığını söyledi. Manzarası ve doğal güzellikleriyle Gököz Natural Park’ın hem yerli hem de yabancı turistlerin gözdesi haline geldiğini belirten Aslan, projenin genç girişimciler için örnek niteliğinde olduğunu belirtti. Proje faydalanıcısı Arif Doğru’yu kutlayan Aslan, “Bursa ekoturizm için oldukça elverişli bir şehir. Özellikle dağ ilçelerimizde çok önemli bir potansiyel var. Avrupa Birliği fonlarıyla hayata geçirilen bu tesis, bu potansiyelin değerlendirildiğinde nasıl bir etki oluşturacağını göstermesi açısından büyük önem taşıyor. Buradaki doğal dokuyu bozmadan önemli bir kırsal turizm tesisini kentimize kazandıran yatırımcımızı tebrik ediyorum.” dedi.

 

“TKDK DESTEKLERİNDEN DAHA FAZLA GİRİŞİMCİ FAYDALANMALI”

Türkiye’de girişimciliğe destek sağlayan çok sayıda kurum ve kuruluş olduğunu ifade eden Irmak Aslan, birçok girişimci adayının bu desteklerden haberdar olmadığını kaydetti. Avrupa Birliği kaynaklarıyla girişimcilere hibe desteği sağlayan TKDK’nın da girişimciliğin geliştirilmesi açısından önemli kurumlardan biri olduğunu vurgulayan Aslan, Bursalı girişimci adaylarının bu desteklerden daha fazla faydalanmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

 

“DESTEKLER CESARET VERDİ”

Gerçekleştirilen ziyarette, Gököz Natural Park projesini hayata geçiren Arif Doğru da genç girişimcilerle tecrübelerini paylaştı. TKDK tarafından uygulanan hibe programlarının kendisine cesaret verdiğini belirten Doğru, “Uzun yıllardır hayalini kurduğum bu projeyi hayata geçirmemde TKDK’nin önemli bir desteği oldu. Projem için yaklaşık 600 bin lira hibe desteği aldım. 2016 yılında başladığım bu yolculukta şimdiye dek önemli başarılar elde ettiğimi düşünüyorum. Kentimizin turizm potansiyeline sağladığı katkılardan dolayı AB’ye teşekkür ederim.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21