banner20
Öne Çıkanlar ezcane aşıklık KUTLAMA Sanal İddialar

Glass Room Sezonun En Çarpıcı Oyunlarını Sahnelemeye Devam Ediyor

Dünyaca ünlü oyun yazarı Martin Crimp’in sarsıcı ve eğlenceli yazımının yanında ödüllü yönetmen Mehmet Birkiye’nin rejisiyle 7 Kasım’da Glass Room’da seyircisini farklı bir yolculuğa çıkaracak ‘Senaryo’, ‘Bütün dünya izlemedikçe kim olduğun, ne yaşadığın neden önemli olsun?’ sorularıyla günümüz insanının önceliklerini çarpıcı bir şekilde gözler önüne serecek. Salih Bademci, Cem Özeren, Çağrı Şensoy, Güneş Sayın, Tuğçe Yolcu, İmer Özgün, Nışan Şirinyan gibi oyuncuların yer aldığı oyun, New York şehrinin günümüz dünyasında geçiyor ve izleyicileri yarattığımız gerçeklik olgusunu sorgulamaya davet ediyor.

Genç bir kadın olan Anne’in hayat hikayesini yapımcı bir çifte açıklamasıyla başlayan oyun, sıra dışı ve tuhaf detayları içinde barındırıyor. Anne’in elektrik teknisyeni kocasıyla olan ilişkisi üzerinden anlatılan ‘Senaryo’, ‘kimsenin hikayesi yalnızca kendisine ait değildir ve yaşamın tüm gerçekleri, çıkarlar uğruna kullanılmak üzere tehlikeli bir metaya dönüştürülebilir’ temasıyla yapımcı Andrew ve Jeniffer’ın Anne’in hikayesini iş amaçları doğrultusunda kullanmaya karar vermesiyle devam ediyor.

Gerçeğin yetersizliğini gözler önüne sererek onu bir cerrah titizliğiyle değiştirip dikkat çekici hale getirmenin insanlar için vazgeçilmez hale geldiğini gösteren oyun, bireylerin senaryoya dahil olup sıra dışı şeyler yaşamasının ve kendi hikayesine ihanet etmenin trajik öyküsünü konu alıyor.

Siyah Beyaz ve Renkli’nin 7. Prodüksiyonu olarak ilk kez sahnelenecek bu sıra dışı oyunun biletlerine www.biletix.com adresinden, oyun hakkında tüm detaylara www.uniqistanbul.com adresinden ulaşılabiliyor.

Oyun künyesi:

Yazan: Martin Crimp
Çeviren: Barış Arman
Yöneten: Mehmet Birkiye

Dekor Tasarım: Cihan Aşar
Kostüm Tasarım: Şirin Dağtekin
Işık Tasarım: Emir Uğurçağ
İllustrasyon: Şerif Karasu
Görsel Tasarım: İpek Kent 
Hareket Düzeni: Alparslan Karaduman
Yönetmen Yardımcısı: İpek Kent, Burcu Şişli

Oyuncular: Cem Özeren, Çağrı Şensoy, Güneş Sayın, İmer Özgün, Nışan Şirinyan, Salih Bademci, Tuğçe Yolcu
 

Adres: Huzur Mah. Maslak Ayazağa Cad. No:4 Sarıyer

*Her 20 dakikada bir İTÜ Ayazağa Metro çıkışı, Windowist karşısından ring servisi bulunmaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21