banner20
Öne Çıkanlar aşıklık ezcane KUTLAMA İddialar Sanal

Gürer: ''Devlet, Topladığı Primleri Doğru Yönetemedi''

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada,  emeklilikte yaşa takılanların haklarının mutlaka verilmesi gerektiğini belirtti. Gürer, cumhurbaşkanının kamuoyunu yanlış bilgilendirip, konuyu çarpıttığını ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz olarak, emeklilikte yaşa takılanların (EYT) sorunlarını yeniden Meclis gündemine taşıdı.

KAMUOYU YANLIŞ BİLGİLENDİRİLİYOR

Gürer, emeklilikte yaşa takılanlar konusunda Cumhurbaşkanının kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini ve konuyu çarpıttığını belirterek, “Emeklilikte yaşa takılanlar en az yirmi beş yıl çalışıp prim ödemiş, gün prim sayısını doldurmuş, işsiz kalınca yaş bekleme nedeniyle iş bulamayan, hastalandığında sosyal güvenlik kurumlarından yararlanamayan emekçilerdir” dedi.

DEVLETE OLAN PRİM BORÇLARINI ÖDEDİLER

Emeklilikte yaşa takılıp, emeklilik için gün sayınların devlete olan prim borçlarını ödediklerini anlatan Gürer, “ Nasıl ki bireysel emeklilik sisteminde prim dolunca emekli olunuyorsa EYT'li de devlete düzenli ödediği primini geri istemektedir, yeni bir hak istememektedir. Yurttaşın hakkını devlet ve iktidar gasp etmemelidir. Bu bir hak gasbıdır. EYT'li primini ödemiş ve priminin karşılığını istemektedir” diye konuştu.

DEVLET, TOPLADIĞI PRİMLERİ DOĞRU YÖNETEMEDİ

Gürer, “Devlet, primleri doğru yönetmediği ve onların haklarını başka alanlarda kullandığı için hakkını isteyen kişileri suçlayamaz. Emeklilikte yaşa takılanların hakları mutlaka verilmelidir” açıklamasında bulundu.

Bilindiği gibi emeklilikte yaşa takılanların beklentilerinin giderilmesi amacıyla verilen Kanun Teklifi, AKP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise emeklilikte yaşa takılanların beklentilerinin giderilmesi için 700 milyar lira gibi bir bütçenin olması gerektiğini belirtmiş, EYT’lerin hak etmedikleri bir talebi gündeme getirdiklerini ileri sürmüştü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21