Öne Çıkanlar Engelsiz pandemi ORHANGAZİ Teknoloji incemedya
banner13

GÜRSULU KADINLAR SAĞLIKLI İLETİŞİM VE STRESLE BAŞ ETME KONULARINDA BİLGİLENDİRİLDİ
“Herşey Seninle Başlar Projesi” etkinlikleri kapsamında, “İletişim Teknikleri ve Stresle Baş Etme Yöntemleri” konulu seminer düzenlendi.
Afra Hatun Derneği (AFRADER) öncülüğünde, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteği, Gürsu Belediyesi, Türkiye İş Kurumu ve Halk Eğitim Merkezi’nin işbirliğinde düzenlenen etkinlikte “İletişim Teknikleri ve Stresle Baş Etme Yöntemleri” anlatıldı.
Gürsu Belediyesi’nde düzenlenen konferansta konuşan Uzman Psikolog Cihad Kaya, sağlıklı iletişimin en önemli noktalarından birinin “sen dili” değil “ben dili” kullanmak olduğunu belirterek, insanların iletişim ve stresle baş etme yöntemlerinin temelinin de çocuklukta oluştuğunu vurguladı. Kaya, toplumsal yapımızdan kaynaklanan yanlışlardan ve çocukları yetiştirirken yapılan hatalı uygulamalardan bahsetti.
Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, ” Eskiden stresle baş etmek için büyüklerimiz bir la havle çekiyorlardı ve stresten kurtuluyorlardı. Ama bugünün koşullarında ne kadar la havle çeksek de, ne kadar inançla stresin üstesinden gelmeye çalışsak da yeterli olmayan durumlar yaşıyoruz. Sıkıntılarla baş etmede öncelikle maneviyatın güçlü olması büyük önem taşıyor. Çağımızın hastalığı olarak tabir edilen stresin hastalık boyutuna ulaşması durumunda, başımız ağrıdığında olduğu gibi doktora gitmemiz gerekiyor. Programın faydalı olmasını diliyor, ilçemiz hanımlarına yönelik böylesine anlamlı bir projede emeği geçen başta dernek yönetimi ve proje ekibi olmak üzere tüm ilgililere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Afra Hatun Derneği Başkanı Sümeyye Işık, “Kadınlar toplumumuzun mimarlarıdır. Bir toplumun gelişmesi, değişmesi ve aile yapısı tamamen kadına bağlıdır. Ne yaparsak yapalım onların hakkını ödeyemeyiz ” dedi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.