Öne Çıkanlar psikoloji Akbaş KKTC Atlet turizm
banner13

ICCI 2019’DA YERLİ KAYNAKLAR ÖN PLANDA OLACAK

Enerji arz güvenliği, ülkelerin küresel ekonomi piyasalarındaki pozisyonunun kurlara yansıması gibi dinamik faktörlerden etkileniyor. Yerli kaynakların enerji tüketiminden aldığı pay da bu tür değişken faktörlerin yönetilebilir olmasına imkan sağlıyor. Özellikle gelişmekte olan ülkelerde enerji tüketiminin artmasından dolayı dışa bağımlılık riskinin gündeme geldiğini belirten Ülke Enerji’nin Genel Müdürü Ali Aydın, bu durumu dengelemenin yerli ve yenilenebilir kaynaklara odaklanmaktan geçtiğini, enerjide değişim ve dönüşüm ana temasının ele alınacağı ICCI 2019 Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı‘nda da yerli kaynakların ön planda olacağını vurguluyor.

RES’ler Ülkedeki Enerji Tüketiminin Yaklaşık %7’sini Karşılıyor

Ülkemizde rüzgardan elektrik üretiminin yaygınlaştırılması çalışmaları çerçevesinde türbin üretimlerinin de yerlileşmesi gibi makro atılımlar, resmi kurumların politikalarına dahil edilmiş durumda. Türkiye’de 7.000 MW’ı aşan rüzgardaki kurulu güç, enerji tüketiminin yaklaşık %7’sini karşılarken bu katkının devamı adına rüzgar enerjisi santrallerinde gerekebilecek tüm servis ihtiyaçlarının da yerli kaynaklarca karşılanmasının önemine dikkat çeken Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, firma olarak amaçlarının yerli ve milli enerji politikaları ile paralel şekilde, santral yatırımlarına geniş bir çözüm yelpazesi ile hizmet sağlamak olduğunu açıkladı.

“RES’lerdeki Servis İhtiyaçları Yerli ve Milli Enerji Stratejine Uymalı”

Enerji arz güvenliği, Türkiye’nin önemli gündem maddelerinden biri olmaya devam ediyor. Üretim sürekliliği ve artışına büyük önem gösteren piyasadaki tüm paydaşlar gibi Ülke Enerji’nin de firma olarak bu amaçlara katkı sağlamayı misyon edindiğini dile getiren Ali Aydın, “Hızlı ve isabetli bakım onarım çalışmaları ile RES’lerin üretim kaybının en düşük seviyelerde yönetilmesi mümkün. Bundan dolayı, sahalara hızlı intikal etmeye ve en doğru çözümlerin ilk planda sunulmasına azami önem gösteriyoruz. Ayrıca, RES’lerdeki servis ihtiyaçları için yabancı kaynaklara başvurmak zorunda kalınması da yerli ve milli enerji stratejisine hizmet etmeyecektir. Biz de Ülke Enerji olarak, Türkiye’de hizmet veren türbin veya ana komponent üreticisi firmalar ile yatırımcı kuruluşlara geniş bir çözüm portföyü sunuyoruz. Özellikle önleyici ve kestirimci incelemeler ve nokta atışlı bakım onarım çalışmaları uygulayarak enerji üretiminin sürekliliğine hassasiyet gösteriyoruz. Türbinlerin kurulması ile başlayıp, devam eden yaşam döngüleri sırasında gündeme gelecek tüm servis başlıklarını kapsayan uçtan uca çözümler tasarlamış durumdayız.”

İthal Servis Ülkeye Döviz Kaybı Yaşatıyor!

Yerli ve milli enerji stratejilerinde dışa bağımlılığın azaltılması adına servis sektöründeki ihtiyaçların da yerlileşmesi gerektiğine dikkat çeken Ali Aydın, servis ithalatından kaynaklı döviz kaybının yaşandığına dikkat çekiyor. Servis ihtiyaçlarının yerel kaynaklardan tercih edilmesi için önemli yatırımlar ve çalışmalar yaptıklarını da belirten Aydın, “Firma olarak yatırımlarımızın en büyük kalemini insan kaynağımıza dönük eğitimler ve teknoloji bütçeleri oluşturuyor. Çalışanlarımız, servis sektörünün yapıtaşları konumunda yer alıyorken onların gelişimi için gereken ilgiyi göstermeden diğer alanlara yönelmenin, çözümlerin kalıcı olmasını engellediğini düşünüyoruz.” ifadelerinde bulunuyor.

İç piyasa için sundukları hizmetleri sürekli geliştirme hedeflerinden,hizmetlerini yurtdışına ihraç eder noktaya gelmiş olmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Aydın, ICCI 2019 Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı’nda bu yaklaşımlarının somut örneklerini ziyaretçiler ile paylaşacaklarını da sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.