Öne Çıkanlar Akbaş psikoloji Atlet KKTC turizm
banner13

Karacabey’de Offroad-Buggy 2018 Türkiye Finali Nefesleri Kesti

Karacabey,05.11.2018 –‘Sportif kent’ hedefi doğrultusunda, spora ve sporcuya tam destek veren Karacabey’de, etkinlikler dizisi hız kesmiyor.

Türkiye’nin en büyük ve kapsamlı RC Model Araç Yarış Parkı TOKİ Konutlarının yanındaki Öğretmenler Parkı’nda, Karacabey Belediyesi tarafından açılmıştı.

Yıl boyu çeşitli zamanlarda farklı kategorilerde yarışacak RC pilotları, haftasonu Offroad -Buggyaraçların 2018 Türkiye final karşılaşmaları kapsamında Karacabey’de buluştu.

Cumartesi ve pazar günü çeşitli etaplarda gün boyu süren yarışlar, ilçe halkının da yoğun ilgisi ile karşılaştı. Yüzlerce seyircinin alana gelerek yarışları izlediği görülürken, özellikle minik çocuklar yarış araçlarıyla poz vermeyi ihmal etmedi.

İki gün boyunca, RC Buggymodel araçlar benzinli ve elektrikli kategorilerinde kıyasıya yarışırken, ortaya müthiş bir görsel şölen sundu. Pistin adeta tozunu attıran yarışçılar, saatte 100 km hıza ulaşabilen ve nitro yakıt ile çalışan araçlarla, 7’den 70’e herkesin ilgisini çekti.

Belediye Başkanı Ali Özkanda nitro araçların final müsabakasına katılarak, sporcuların heyecanına ortak oldu.

Türkiye’de eşi benzeri yok

Etkinlik sonunda,grup üyeleri adına Grup Başkanı İlker Alarçin yaptığı açıklamada, böyle bir pisti kazandırdıkları için Başkan Özkan’a teşekkür ederek,“Bizler, Türkiye’de bu anlamda böyle büyük yarış alanları pek bulamıyoruz. Karacabey hem konum olarak hemde uçak pistinden, onroad ve offroad parkurlarına çok değerli bir lokasyonda yer alıyor.Ayrıca crawler araçlar için drift pistinin yanı sıra,buradaoluşacak gölette su araçlarının yarışacağı alanların da olması çok önemli. Böyle kapsamlı bir tesis Türkiye’de başka yerde yok. Bizlerde sık sık bu bölgede yarışlar düzenleyerek,burayı aktif tutmaya gayret edeceğiz. Bu anlamda, emeği geçen başkanımıza ve belediye personeline teşekkür ediyorum’’ dedi.

2 binden fazla yarışçı Karacabey’e gelecek

Yarışların gördüğü ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Ali Özkanda “Bizler sadece elimizdeki değerlerle yetinmedik, buna ilave olarak yeni değerler de ortaya çıkartıyoruz. Karacabey’i sadece doğa ve tarih turizmi ile değil, bu tarz sportif amaçlarla da işlevsel hale getiriyoruz. Sadece bu RC yarışları ile yıl boyunca 2 binden fazla yarışçının Karacabey’e gelmesini hedefliyoruz’’ dedi.

Kazananlar belli oldu

Etkinlik sonunda ise RC Park Türkiye 1/8Buggynitrolu araçlarda 1. AlainSaryafyan, 2. İsmail Okkalı, 3. ise İsmail Durmaz olurken, kazananlar kupalarını Belediye Başkanı Ali Özkan’ın elinden aldı.

Aynı etkinlikte, elektrikli araç kategorisinde 1. yineAlainSaryafyan olurken, 2. Eren Şevketoğlu, 3. ise Kadir Kahramaner oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.