banner20
Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

Kardeşlik, Barışın Simgesi Zeytin Fidanı İle Gerçekleşti

2015 yılında İznik Belediyesi ile Fransa Lorient Şehri Pithiviers Belediyesi arasında imzalanan kardeşlik protokolünün ardından karşılıklı ziyaretler yapılmış İznik Belediyesi heyeti ve Pithiviers Belediyesi heyeti her iki şehirde bir araya gelmişlerdi.Son olarak İznik’i ziyaret eden Pithiviers Belediye Başkanı Philippe Nolland ve belediye meclis üyelerini İznik’te Kaymakam Bülent Bayraktar, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve belediye meclis üyeleri Belediye binasında karşıladılar.Karşılama da heyetler birbirleriyle hediyeleşirken önemli dostluk mesajları verdiler.

İznik Belediyesi Yeni Hizmet Binası Başkanlık Makamında gerçekleşen karşılama töreninde konuşan İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar “Öncelikle misafirlerimize hoş geldiniz diyorum.2015 yılında başlayan bu dostluk bu günlere kadar ulaştı. Sizlerden aldığım sıcaklığa bakılırsa bundan sonra sonsuza kadar devam edecek gibi duruyor” dedi.

Kardeşinizin şehri İznik’e hoş geldiniz diyerek sözlerine başlayan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın konuşmasında “3 yıl evvel kardeşlik protokolümüz ile başlayan bu süreç inşallah kıyamete kadar devam edecek.Ben inanıyorum ki tüm dünyaya örnek teşkil edecek bir şekilde bu süreç devam edecek.Bunun en önemli nedeni de Mevkidaşım Philippe gibi bir belediye başkanı ve değerli belediye meclis üyelerinin olmasından dolayı” dedi.Sargın daha sonra Türk ve Fransız kardeşliğini sergilemek üzere Pithiviers Belediye Başkanı Philippe Nolland ile kucaklaşarak fotoğraf çektirdi.

Pithiviers Belediye Başkanı Philippe Nolland ise konuşmasında “Bizler 2015 yılında kardeşlik protokolü imzaladık fakat bizim dostluğumuz çok çok eskiden başladı.16 yüzyılda ki krallık zamanımızdan beri her iki ülke devlet dostudur.İznik’in Medeniyetlerin beşiği bir şehir olduğunu bizler çok iyi biliyoruz.Türkiye bu bölgeye katkı sağlayabilecek en önemli bir  ülkedir.Bizlerin dostluğunu bizden sonra gençlerimiz ilerletecektir.Bu yüzden gençlerimizi bu yönde yönlendirmeliyiz” dedi.

Heyet burada ki karşılama töreninin ardından İznik Ayasofya Orhan Camii bahçesine barışın simgesi zeytin fidanı dikerek, Fransa ve Türk kardeşliği ile her iki ilçe Pithiviers ve İznik kardeşliğini pekiştirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21