Öne Çıkanlar ORHANGAZİ Engelsiz incemedya Teknoloji NİLÜFER BELEDİYESİ
banner13

Kaspersky Lab Sponsor Oldu, Santorini’de 5000 Yıllık Hazineler Bulundu

Akrotiri’de görev alan arkeologlar projede elde edilen başarıları, alana son ziyaretinde Kaspersky Lab Kurucusu Eugene Kaspersky’e sundu. Yerleşimin ‘Banklar Evi’ olarak bilinen bölümün detaylı incelenmesinin ardından arkeologlar, binaların birinin zeminini kaplayan yığının altında 13 adet kil sandık keşfetti. Başarılı bir şekilde ortaya çıkarılan sandıklar araştırmacılar tarafından detaylı bir şekilde incelenecek. Çalışmalardaki en etkileyici bulgulardan biri, 5000 yıllık küçük bir sandıkta saklanan yaşlı bir kadın figürü oldu. Erken Kiklad kültürüne geçiş dönemini yansıttığı için  de bulunan figür, Akrotiri bölgesindeki sırların çözülmesi için bir ipucu olabilir.

Çalışmalarda elde edilen bir diğer önemli başarı ise tarih öncesi şehirdeki en büyük binanın duvarındaki fresklerin de dahil olduğu en etkileyici duvar resmi kompozisyonlarından birinin ortaya çıkarılması oldu. Merdivenin tüm kollarını saran duvarları süsleyen resimlerin yaklaşık 90 malanı kapladığı tahmin ediliyor. Duvar resimlerinin restorasyon ve koruma çalışmaları önümüzdeki yıllarda devam edecek.

Geleceği anlamak için geçmişten ders almak, kültürel mirası ve tarihi başarıları korumak, gelecekteki gelişmeler için yaptığımız hazırlıkların önemli bir parçası.

3 yıl önce, Eugene Kaspersky’nin Akrotiri’ye yaptığı özel ziyaretin ardından Kaspersky Lab, Ege Denizi’ndeki Akrotiri yerleşiminde yapılan kazılara destek olmak için Atina’daki Arkeoloji Derneği ile birlikte çalışmaya başladı. Tarihi Kiklad arkeolojik alanındaki keşiflerin tamamlanmasına daha çok fazla zaman var. Son bulgular, Akrotiri’nin Antik Yunan araştırmacılarına sunacak daha çok şeyi olduğunu gösteriyor. Bulgular arasında; M.Ö 3000 yılına uzanan Erken Kiklad heykel sanatının en doğal biçimlerinden biri olan bir kadın figürü ve bronz bir keçi figürü bulunuyor.

Yunanistan Kültür ve Spor Bakanlığı, elde edilen bu bulguların kesinlikle Thira topluluğunun görüş ve inançları ile bağlantılı olduğunu, tarih öncesi Ege toplumlarının ideolojileri ve dinleri hakkında temel sorulara yeni açıklamalar getirmek için tetikleyici olacağını belirtiyor.*

Thira’daki Akrotiri Tarih Öncesi Yerleşimi Kazıları Direktörü Prof. Christos Doumas,“Kaspersky Lab sponsorluğunda bu kadar gelişme kaydettiğimiz için heyecanlıyız. Ancak, ekibin mevcut projeleri Akrotiri’deki bilimsel çalışmaların yalnızca küçük bir parçasını oluşturuyor. Gelecekteki planlarımız arasında Duvar Resimlerini Koruma Laboratuvarı’nı genişletmek ve binaları koruma altına alma projemizi devam ettirmek yer alıyor. Böylece, Yunan kültürüne ilgi duyan herkes için kalıntıları mümkün olan en iyi şekilde koruyabileceğiz. Ziyaretçilerin Akrotiri bölgesinin kültürel önemini daha kolay anlamasını sağlamayı hedefliyoruz.” dedi.

Thira Belediye Başkanı Anastasios-Nikolaos Zorzos, adanın kültürü ve tarihine olan katkıları nedeniyle Eugene Kaspersky’e Santori’nin onursal vatandaşlığını verdi.

Kaspersky Lab girişimleri yalnızca geçmişi keşfetmekle sınırlı değil. Şirket ayrıca keşiflerini yeni nesillere de sunuyor. Araştırmacılar, Akrotiri hakkında bilgileri dijital ortama aktarma ve bölgenin görsel tanıtımını geliştirme üzerine çalışıyor.

*

Kaspersky Lab Hakkında

Kaspersky Lab, 20 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren küresel bir siber güvenlik şirketidir. Kaspersky Lab'in derin tehdit zekâsı ve güvenlik uzmanlığı dünyanın dört bir yanındaki işletmelerin, kritik altyapıların, hükümetlerin ve tüketicilerin korunması için sürekli yeni nesil güvenlik çözümlerine ve hizmetlerine dönüşmektedir. Şirketin kapsamlı güvenlik portföyüne, lider uç nokta koruması ve gelişen karmaşık dijital tehditlerle mücadele eden bir dizi özelleştirilmiş güvenlik çözümleri de dâhildir. 400 milyonu aşkın kullanıcı Kaspersky Lab teknolojileri ile korunmaktadır ve 270 bin kurumsal müşterinin kendileri için en önemli şeyleri korumalarına yardımcı olmaktayız. Daha fazla bilgi için: www.kaspersky.com/tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.