Öne Çıkanlar BUSİAD Yankı Engelsiz futbol DİKKAT

Lenzing, Nonwoven Endüstrisinde Sürdürülebilirliği Bir Sonraki Adıma Taşımak için Web Teknolojisinde Öncü Oldu

22 Ekim 2018, İstanbul – Lenzing Group, sürdürülebilir nonwoven ürünler odaklı ve endüstride yeni pazar olanakları yaratacak yeni teknoloji platformu LENZING™ Web Teknolojisi’ni başarıyla hayata geçirdiğini duyurdu. 26 milyon Avroluk bir yatırım ile birkaç yıllık araştırma ve geliştirmenin sonucu olarak şirket, Lenzing Avusturya’daki merkezinde yer alan 1 metre enindeki pilot tesisin hayata geçirilme sürecini tamamladı.

Üretim Süreçleri Çevreye Duyarlı Şekilde Gerçekleşecek

Günümüzde çoğu nonwoven ürün, polyester veya polipropilen gibi plastik malzemelerden üretiliyor ve bu malzemelerin doğada çözünmesi yüzlerce yıl alıyor. Uygun olmayan atık teknikleri ile bir araya geldiğinde, nonwoven ürün endüstrisi küresel çapta atık depolama sorunlarının başını çekiyor. LENZING™ Web Teknolojisi sayesinde botanik kökenli nonwoven emici kumaşların çevreye duyarlı üretim süreçleriyle elde edilmesi sağlanacak. 15 gr/m2 ile 80 gr/m2 ağırlıklarında, geniş yüzey dokusu seçenekleri ve dökümlülük özellikleriyle üretilen nonwovenkumaşlar, aynı zamanda biyoçözünürlük, temizlik ve güvenilirlik sertifikalarına sahip olacak.

Lenzing Group CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Stefan Doboczky, “Nonwoven ürün segmenti günümüzde ana faaliyet alanımızın yüzde 30’unu temsil etse de, değer zincirinde yeniliklere daha etkin katılım sağlayarak güçlü bir büyüme sergilemekte kararlıyız. LENZING™ Web Teknolojisi, kurumsal stratejimiz sCore TEN kapsamındaki özel ürünlerimize odaklandığımız temel bir yapı taşı olma niteliği taşıyor. Sürdürülebilir özel ürünler ile yeniliklere öncülük etmeye ve işletmemize başarı sağlayacak daha sürdürülebilir çalışmalarımızla, iş ortağı ve müşteri portföyümüzü güçlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Nonwoven Kumaş Endüstrisi Son Teknolojilerle Gelişiyor

Botanik ağaç hamuru ile başlayan ve %100 lyocell filamentten nonwoven kumaş elde edilen bir web oluşum prosesi olan LENZING™ Web Teknolojisi, standart basınçlı su ile birleştirme veya iğne ile birleştirme gibi ısı kullanımsız nonwoven bağlama teknolojileri ile entegre edilebiliyor. Ayrıca patentli teknoloji, filament ipliğin serme aşamasında birleşerek kumaşa dönüştüğü özgün bir kendiliğinden birleşme mekanizması da sağlıyor. Bu mekanizma, yüzde 100 selülozik liflerin kullanıldığı nonwoven ürün teknolojilerine kıyasla çok daha geniş seçeneklerde yüzey dokusu, dökümlülük ve boyutsal çekmezlik içeren bir ürün yelpazesi sunuyor.

Lenzing AG’de Ticari Faaliyetler Yönetim Kurulu Üyesi, CCO, Robert Van de Kerkhof, “Yeni LENZING™ Web Teknolojisi, tüketicilere daha sürdürülebilir ürün seçenekleri sunmamız sayesinde, ileri görüşlü çözümler geliştirmeye ne kadar bağlı olduğumuzu mükemmel bir şekilde ortaya koyuyor ve Lenzing’in stratejik büyümesine güzel bir örnek teşkil ediyor. Tüketicilerin tek kullanımlık ürünler hakkındaki farkındalıklarını değiştirerek, teknolojik inovasyon ve sürdürülebilir selülozik ürünler ile müşterilerimizin başarıya doğru yolculuklarında proaktif olarak yer alacağız” dedi.

LENZING™ Web Teknolojisi dokunmamış ürün endüstrisine yönelik bir platform teknolojisi olarak geniş veyeni ürün yelpazesine hizmet verecek. Teknolojinin esnekliği, diğer nonwoven ürün ve tekstil teknolojileri ile olası entegrasyonu oldukça fazla teknik aşamadan oluşan kullanım uygulamalarına yönelik kompozit yapı çeşitliliğinin gelişimine olanak sağlayacak.

Lenzing’de Nonwoven Ürünlerin Küresel Yönetiminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Wolfgang Plasser ise; “2022’de nonwoven kumaş pazarının büyüklüğünün 35 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Bu süre içinde gerçekleşmesi beklenen yıllık yüzde 7,5 bileşik büyüme oranı da göz önünde bulundurulduğunda, sürdürülebilir ham maddeler kullanarak nonwoven endüstrisinin çevre dostu gelişmelerle desteklenmesi büyük önem taşıyor. Tüketiciler atık su sistemlerinde ve deniz ekosistemindeki plastiklerin olumsuz etkilerinin gittikçe daha da farkına varıyor. Dolayısıyla tek kullanımlık ürün endüstrisi de harekete geçmek ve bu tür endişelere karşılık vermekle yükümlü hale geliyor. Yeni LENZING™ Web Teknolojimiz ile değer zincirinin doğal, doğada çözünen selüloz malzemelerle daha yenilikçi uygulamalar üretmesine katkıda bulunacağımıza inanıyoruz” dedi.

Selüloz nonwoven kumaşlar için öncü bir teknoloji olarak, LENZING ™Web Teknolojisi tarafından sağlanan nonwoven ürünlerin gittikçe ulaşılabilir hale gelmesi, gelişen teknoloji ve endüstri ortaklarıyla ilerlenen süreç ve ürünler ile sağlanacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.