Öne Çıkanlar Engelsiz pandemi ORHANGAZİ Teknoloji incemedya
banner13

MEDICABIL'DE HEMŞERİLER HAFTASI KUTLAMASI

 Bu yılki Hemşireler Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen törende konuşan Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, hemşirelik mesleğinin önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Bilgen, hemşirelerin, sağlık ordusu içerisinde ayrı bir yerde olduğunu söyledi.


Özel Medicabil Hastanesi’nde düzenlenen Hemşireler Haftası etkinliğine; Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, Başhekim Prof. Dr. Oya Kutlay, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Müren MUTLU ve Başhemşire Ayşe Yıldırım’ın yanı sıra çok sayıda hemşire, doktor ve yöneticiler katıldı.


Programda konuşan Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, hemşireliğin önemli ve kutsal bir meslek olduğunu söyledi. Hemşirelerin, sağlık ordusu içerisinde önemli bir yerde olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Bilgen, “Hepimizin bir tek hedefi var, bize gelen insanların sağlıklarıyla ilgilenmek, eski iyi hallerine gelmeleri için çalışmak. Bu çaba içerisindeki yeriniz büyük. Sizleri devamlı hatırlıyoruz. Sizin mesleğinizin kutsallığı çok önemli; bu mesleğe sahip çıkın. Bu mesleğin sağlık ordusu içerisindeki yerini en güzel şekilde korumasını ve bu korumanın devamını diliyorum. Hepinize teşekkür ediyorum. Haftanızı kutluyorum.” dedi.


“Genç meslektaşlarınıza sahip çıkın”


Meslekte tecrübeli hemşirelere “genç meslektaşlarına sahip çıkmaları” tavsiyesinde bulunan Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, “Sizden ricam yeni mezun arkadaşlarınıza sahip çıkın. Onlara, eksikliklerini öğretmeye çalışın. Çünkü okulda yeteri kadar bilgi, beceri elde edemiyorlar. Onların bu eksiklikleri mesleğin başlangıcında kötü bir olayla karşılaşmaları, onların işlerine bakış açısını değiştirebilir. O yüzden sizlerin ve bizlerin tecrübelerinden mutlaka faydalanmaları lazım. Her meslekte olduğu gibi onların da sahada uygulama anlamında bilgilere ihtiyaçları var. Bunları göz ardı etmeyelim. Bunu bu şekilde yapmamızda büyük fayda var. Biz, siz, birden bire bu hale gelmedik. Hepimiz bir eğitimden, bir süreçten sonra bu noktaya geldik. Onun için bu mesleğe sahip çıkmak sağlık çalışanları olarak hepimizin görevi ” ifadelerini kullandı.


Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, yaptığı konuşmanın ardından en kıdemli hemşire olması nedeniyle Huriye Balkanlı’ ya teşekkür plaketi takdim etti. Programda ayrıca Başhekim Prof. Dr. Oya Kutlay tarafından Başhemşire Ayşe Yıldırım’a da çiçek takdim edildi. Kutlama programına katılanlar, etkinliğin sonunda hazırlanan pastayı hep birlikte kesti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.