Öne Çıkanlar bursa Sanat Magazin Engelsiz Kumdas
banner13

NESTLé, TÜM TÜRKİYE’DEN MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİNİ BURSA KARACABEY FABRİKASINDA AĞIRLADI

Nestlé Türkiye, mesleki eğitimin önemine dikkat çekmeyi hedefleyen ve 14-18 Ekim tarihlerini kapsayan Avrupa Mesleki Beceriler Haftası kutlamalarına 17-18 Ekim tarihlerinde Bursa’da gerçekleşen etkinlikle dahil oldu.

Bursa Karacabey fabrikasının kapılarını bu yıl üçüncü kez meslek yüksekokulu öğrencilerine açan Nestlé Türkiye, gençleri hem yetkinliklerini geliştirecekleri hem de iş dünyasında önlerindeki fırsatları görmelerini sağlayacak bir programa dahil etti. Türkiye’nin dört bir yanında gıda ile ilgili alanlarda okuyan öğrencilerden gelen 200 başvuru arasından 20 öğrenci seçildi. 17-18 Ekim tarihlerinde Bursa’ya gelen öğrenciler fabrikanın farklı bölümlerini gezerek Nestlé çalışanlarından iş süreçlerine ilişkin bilgiler aldı. Sonrasında CV hazırlama ve mülakat teknikleri konularında bir eğitime katıldı. Nestlé İnsan Kaynakları ekiplerinin önderliğinde bir vaka çalışması gerçekleştiren öğrencilerden başarılı olanlar 2019 yaz döneminde Nestlé’de staj fırsatı kazandı.

Nestlé Türkiye İK Direktörü Nilüfer Demirkol, etkinliğe ilişkin değerlendirmesinde, “Gençleri iş dünyasına hazırlamak amacıyla Nestlé tüm dünyada 2013 yılında ‘Nestlé GENÇleri İstiyor’ programını, hemen bir yıl sonra da 200’den fazla şirketin katılımıyla ‘GENÇler İçin Birlik İnisiyatifi’ni hayata geçirdi. Nestlé olarak tüm dünyada gençleri iş hayatına hazırlamaya yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bunun yanında işsizlik sorununun çözümünde, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu yeteneklere ve donanıma sahip gençlerin yetiştirilmesinin gerekli olduğuna ve mesleki eğitimin bu noktada önemli rol oynayacağına inanıyoruz. Mesleki eğitimin önemine dikkat çekmeyi amaçlayan Avrupa Mesleki Beceriler Haftası kapsamında Avrupa genelinde 40’ı aşkın etkinlik gerçekleştirerek, farkındalığın artırılmasına katkı sunmayı amaçlıyoruz. Bu yıl üçüncü kez gençleri Bursa Karacabey fabrikamızda ağırladık. Bu etkinlikleri hem gençlere sunduğumuz katkı hem de gençlerin hayallerini, beklentilerini ve ihtiyaçlarını birinci ağızdan duyma fırsatı sunması nedeniyle önemsiyoruz. Bu iki gün boyunca birlikte olduğumuz gençlerin heyecanı ve istekliliği bizi daha da motive etti. Global taahhüdümüz 2030 yılına kadar 10 milyon gencin ekonomik fırsatlara erişimine destek olmak. Nestlé Türkiye olarak bu yolda gençlerimize destek olmaya ve fırsatlar sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.