Öne Çıkanlar Engelsiz Bursagaz Sanat Kıyak sungurlu
banner13

Nutanix, Bain Capital Private Equity’den Aldığı 750 Milyon Dolarlık Yatırımla Büyüme Amaçlı Girişimlere Destek Verecek

Kurumsal bulut bilişim sektörünün liderlerinden Nutanix (NASDAQ: NTNX), Bain Capital Private Equity’nin şirketin büyüme amaçlı girişimlerine destek vermek için paya dönüştürülebilir borç olarak 750 milyon ABD doları yatırım yaptığını duyurdu.

“Bain Capital Private Equity teknoloji yatırımları konusunda son derece tecrübeli ve şirketlerin ölçeğini büyütmesine defalarca yardımcı olmuş bir şirket.” diyen Nutanix Başkanı, Kurucusu ve CEO’su Dheeraj Pandey, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bain Capital Private Equity’nin yaptığı yatırım, hibrit bulut altyapısı (HCI) pazarındaki lider konumumuzu ve müşteri memnuniyeti kültürümüzü vurguluyor.”

Bain Capital Private Equity Yönetici Direktörü David Humphrey“Nutanix, esnek ortamlar ve diğer bulut platformlarıyla kolaylıkla eşleştirilebilen yapılar sağlayan farklılaşmış bir hibrit bulut platformu vizyonunu gerçekleştirmek için etkileyici bir biçimde çalışıyor.” dedi. Bain Capital Private Equity Yönetici Direktörü Max de Groen ise “Yönetim kurulu ve ekibiyle birlikte çalışarak Nutanix’in lider konumunu güçlendirmek ve gelecek planlarını gerçekleştirmek için sabırsızlanıyoruz.” şeklinde konuştu. Eylül 2020’nin sonlarına doğru tamamlanması beklenen yatırımla birlikte Humphrey ve de Groen, Nutanix Yönetim Kurulu’na katılacak.

Bağımsız Direktör Ravi Mhatre ise “Bain Capital Private Equity ile bu iş birliğini yapmaktan son derece mutluyuz. Dave ve Max’in Yönetim Kurulu’na katılımıyla Nutanix’in yeni başarılara imza atmasını sabırsızlıkla bekliyorum.” dedi.

Teknoloji sektöründe son derece deneyimli olan Bain Capital Private Equity aralarında Applied Systems, BMC Software, CentralSquare Technologies, KIOXIA (önceden Toshiba Memory Corp.), NortonLifeLock Inc., Rocket Software, Symantec, Viewpoint Construction Software, Vertafore, Waystar ve Zelis gibi isimlerin bulunduğu çok sayıda şirkete yatırım yaptı.

Yatırım anlaşması uyarınca, Bain Capital Equity paya dönüştürülebilir şekilde toplam 750 milyon ABD doları değerinde yatırım yapacak. Paylar, şirketin A grubu hisse senedi başına 27,75 dolar başlangıç fiyatıyla dönüştürülebilecek. Bu fiyata kâr azalmasını önleyen işlemler uygulanabilecek. 27,75 dolar başlangıç fiyatı, Bain Capital Private Equity’nin anlaşmayı imzalayıp payları almayı kabul etmesinden sonra Nutanix’in 5 günlük hacim ağırlıklı ortalama fiyatının (VWAP) %30,6’sını oluşturuyor. Payların verilmesinin üzerinden 12 ay geçtikten sonra, finansal hedeflerin tutturulmasına bağlı olarak, dönüştürme fiyatı hisse başına 25,25 dolar ile 27,75 dolar arasında olmak kaydıyla tek sefer değiştirilebilecek. Payların vadesi, daha önce tekrar satın alınmadığı, kullanılmadığı veya dönüştürülmediği takdirde 15 Eylül 2026 tarihinde dolacak. Paylar yıllık %2,5 faiz oranına sahip olacak. Bu faiz, Bain Capital Private Equity’nin sahip olduğu paylara eklenecek. Bu anlaşmayla bağlantılı olarak, Nutanix Yönetim Kurulu 125 milyon ABD doları değerinde A grubu hisse senedinin yeniden satın alınmasını onayladı. Bu hisse senetleri, payların dönüştürülme durumunda hisselerin değerinin düşmesini önlemek için kullanılacak.

Goldman Sachs & Co. LLC bu anlaşmada Nutanix’e finansal danışmanlık ve yatırım ajansı olarak destek verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.