banner20
Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

OĞLUNU TERÖRDEN KAYBEDEN BABA TEKERLEKLİ SANDALYESİNE KAVUŞTU

Zeytinburnu ülkü ocaklarına 2000 yılında yapılan saldırıda 15 yaşında hayatını kaybeden Şükrü Sancak'ın, diyabetten kaynaklanan ayak sorunları nedeniyle yürümekte zorluk yaşayan babası Rıdvan Sancak, yardımseverlerin desteğiyle alınan tekerlekli akülü sandalyeyle artık rahat bir şekilde dışarıda gezebilecek.

Ortaokul öğrencisi 15 yaşındaki Şükrü Sancak, 19 Aralık 2000'de, işten çıktıktan sonra arkadaşlarıyla birlikte iftar yapmak için gittiği Zeytinburnu Ülkü Ocakları'na terör örgütü üyelerince gerçekleştirilen saldırıda yaşamını yitirdi.

Oğlunu kaybettikten sonra sağlık sorunları yaşamaya başlayan baba Rıdvan Sancak, 18 yıldır diyabetle mücadele ediyor. Hastalığı nedeniyle 10 yıldır da çalışamayan baba Sancak, şekere bağlı rahatsızlığı nedeniyle 5 kez gözlerinden,18 defa ayaklarından ve bir sefer de böbreğinden ameliyat oldu.

Topuğu ile ayak parmakları alınan Sancak, yaşamını koltuk değnekleriyle sürdürmeye çalışırken, rahat hareket edemediği için sokağa çıkamıyor.

Polis kardeşi Kadir Cihan Karagözlü'yü 2016'daki Vezneciler saldırısında kaybeden Yasin Hakan Karagözlü de mahalle komşusu olan Rıdvan Sancak'ın durumunu, üyesi olduğu Diyabetliler ve Engelliler Derneği'ne bildirince, yardım kampanyası başlatıldı.

Hayırseverlerin desteğiyle derneğe yapılan bağışlar sayesinde tekerlekli akülü sandalyesine kavuşan Rıdvan Sancak, artık sokakta rahat hareket edebilecek.

Rıdvan Sancak, ramazan ayında iftara yakın bir saatte tatlı almak için dışarıya çıkan oğlunun arkadaşlarını görünce orucunu açmak için ülkü ocağına gittiğini, ezanın okunmasına 5 dakika kala da saldırının gerçekleştiğini anlattı.

O dönemde bir otelde çalıştığını, ancak oğlunu kaybettikten sonra kendisi ve eşinin şeker hastalığına yakalandığını dile getiren Sancak, "10 yıldan beri çalışamıyorum. 18 yıldır şeker hastasıyım. Şeker nedeniyle topuğumu kestiler. Sağ ayağımdan birçok kez ameliyat oldum, 5 parmağım alındı. Sol ayağımdan ameliyat oldum. Hastalığım nedeniyle çalışamıyorum. Maddi ve manevi sıkıntılar yaşıyorum. Kızımla birlikte onun evinde yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Çalışamıyorum, yardıma ihtiyacım var"

Evi olmadığı için kızının yanında kaldıklarına vurgu yapan Sancak, "Oğlumu kaybettikten sonra terör mağdurlarına verilen şehitlik maaşı olarak 90 lira bağlandı. Şimdi ayda 145 lira civarında para yatıyor. Bunda bir iyileştirme olmasını istiyorum. Ayaklarımda sorun olduğu için asansörü olmayan bir yerde oturuyordum, emekleyerek çıkıyordum. Kızım zorlukla bu evi aldı. Maaşım yetmiyor. Çalışamıyorum, yardıma ihtiyacım var." ifadelerini kullandı.

Rıdvan Sancak, Diyabetliler ve Engelliler Derneği'nin kendisine yaptığı tekerlekli sandalye yardımından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Değneklerle hareket ederken artık tekerlekli sandalyeyle daha rahat dışarı çıkabileceğim. Kahvenin önüne kadar gidebiliyordum. Gitmek istiyordum ama olmuyordu. Engelliyiz çünkü." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21