Öne Çıkanlar BUSİAD Yankı Engelsiz futbol DİKKAT

Pandeminin yarattığı hijyen tedbirleri mobilya tercihlerine yansıdı

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını, tüketicilerin mobilya tercihlerini de değiştirdi. Tüketiciler aylar süren karantina sürecinin ardından, evlerde daha az yer kaplayan, daha ergonomik ve aynı zamanda güvenli üretim belgesine sahip ürünlere yöneldi. Kilim Mobilya Genel Müdürü Cihat Şahin, ülkemizi mart ayından itibaren etkisi altına alan küresel Covid-19 salgını nedeniyle bireylerin evlerine kapandığını ve evlerindeki rahatlığa eskisinden daha fazla önem verdiklerini söyleyerek fonksiyonel mobilyalara olan talebin oldukça arttığına değindi. Şahin, salgının etkilerinin sürmesinin beklendiği 2021 yılında ve sonraki birkaç yılda fonksiyonel ve minimal ölçülü mobilyalara talebin artarak devam edeceği değerlendirmesinde bulundu.

Yüksek tabanlı, kolay temizlenebilir mobilyaya talep arttı

Covid-19’ın yarattığı etkilerle tüketicilerin yüksek ayaklı, temizliği kolay, daha minimal ölçülerdeki ürünlere ağırlık verdiklerini belirten Cihat ŞahinBiz Kilim Mobilya olarak müşterilerimize fonksiyonel, tek kişilik ve çift kişilik, yatak rahatlığı sunan hafif ürünler sunuyoruz. Bir çok ürünümüze daha rahat ve kolay kullanım imkanı veren S yay uygulamasını entegre ediyoruz. Pandemi ile birlikte evlerin kullanım alanlarını artırabilmek adına müşterilerimizin minimal mobilya taleplerine de cevap vermeye çalıştık. Temizliği zor olan, toz tutan, çok oymalı ya da aşırı detayları olan tasarımlara tercih azaldı. Son derece sade, minimalist mobilyalar ön plana çıktı. Çoklu oturma gruplarında da azalan bir talep söz konusu; etrafı yüksek bloklu ve oturan kişiyi çevresinden izole eden tekli koltuklar yükselişte. Soft grup ürünlerde yüksek ayaklı, temizliği kolay daha minimal ölçülerdeki ürün gamımızı artırdık.” dedi

Malzeme kalitesi yüksek ürenler revaçta

Kilim Mobilya koleksiyonları arasında pandemide en fazla Tire, Akasya ve Neva ürünlerinin tercih edildiğini vurgulayan Cahit Şahin,  malzeme kalitesi yüksek, tasarım yönü kuvvetli olan Garden, Bell, Gold, Yıldız ve Atlantik serilerinin de yine bu dönemde ön plana çıktığını vurguladı. ŞahinDünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid 19) salgını, sosyal mesafe, maske ve hijyen gibi tedbirleri gündelik hayatımızda öne çıkarırken,  az temasa özen gösterilen bu döneme, kolay temizlenen, tek kişilik mobilyalar damgasını vurdu.  Malzeme kalitesi yüksek, kişisel bir alan oluşturan mobilyalara olan taleple birlikte biz de ürün gamımızı bu yönde geliştirdik. Pandemi döneminde önemli maddelerimizden biri de tüketicilerin sağlığı oldu dolayısı ile  Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi alarak ve bu alanda da sektörüne öncülük ettik.” açıklamalarında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.