Öne Çıkanlar NECMİ İNCE Engelsiz İnce Medya Yürüyüş KORONAVİRÜS
banner13

P&G AVRUPA SATIŞ, DİJİTAL VE MARKA OPERASYONLARINDAN SORUMLU BAŞKAN YARDIMCISI CHRİSTOPHE DURON LİDERLİĞİN FORMÜLÜNÜ ANLATTI

Dünyanın ve Türkiye’nin en büyük kişisel bakım şirketlerinden aynı zamanda çeşitliliği bir zenginlik unsuru olarak benimseyen Procter& Gamble ile perakende ve tüketici sektöründe çalışan kadın yöneticilerin sayılarını artırmayı ve gelişimlerine katkı sunmayı hedefleyen LEAD Network Türkiye, P&G İstanbul Kampüsü’nde “liderlik” konulu bir eğitim gerçekleştirdi. P&G Avrupa Satış, Dijital ve Marka Operasyonlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Christophe Duron’un konuşmacı olduğu etkinlikte; bugünün lideri için özellikle vizyon, anlayış, netlik ve çevikliğin önemine vurgu yapıldı.

Duron, etkinlikte yaptığı konuşmada, P&G olarak tüm dünyada çeşitliliğe büyük önem verdiklerinin altını çizdi. P&G olarak çalışma ortamındaki çeşitliliği sadece cinsiyet eşitliği ile değil; yaş, etnik köken, düşünme tarzı ve geçmiş farklılıklarıyla da oluşturduklarını ifade eden Duron, “Bu kültürümüzün bir sonucu olarak, büyük bir mutluluk ve gururla ifade etmek isterim ki bugün P&G Türkiye çalışanlarının yüzde 55’i, genişletilmiş icra kurulunun ise %52’si kadınlardan oluşuyor. Bu, birçok kurum için çok önemli bir rakam” dedi.

Duron, eğitimde, kariyerinde edindiği tecrübelerden yola çıkarak tavsiyelerini de paylaştı. Sektörde, pazarlar, teknolojiler, tüketici tercihleri gibi pek çok alanda hızlı bir değişim yaşandığına vurgu yapan Duron, liderliğin formülünü ise şöyle özetledi: “Vizyon, anlayış, netlik ve çeviklik, bugün liderlik için gerekli olan formülü oluşturuyor. Bunların arasında çeviklik özellikle büyük önem taşıyor; bu nedenle günümüz dünyasında liderler çevik olmalı, büyüme odaklı bir zihniyetle hareket etmeli ve bu doğrultuda daima öğrenmeye devam etmeliler.”

Perakende ve tüketici ürünleri sektörlerinde kadın lider sayısını artırmaya yönelik faaliyetler yürüten LEAD Network’ün Türkiye Yönetim Kurulu’nda yer alan P&G, bu hedef doğrultusundaki tüm çalışmalara destek sunuyor. Yakın zamanda 2019 ‘Kurumsal Vatandaşlık’ raporunu da yayımlayan P&G Türkiye; geleceğin kadın liderleri programıyla kadınların başarılı satış kariyerlerinde ilk adımı atmalarına destek olurken ebeveynliğin eşit bir sorumluluk olduğu bilincinden yola çıkarak 8 haftalık ücretli babalık iznini hayata geçirdi. P&G tüm bu uygulamaları ile toplumsal alanda olduğu gibi iş dünyasında ve sektörde cinsiyet eşitliği girişimlerine yeni bir boyut getiriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.