Öne Çıkanlar aşıklık ezcane KUTLAMA İddialar Sanal

PTT’den “Türkiye-Slovakya Ortak Pulu” Konulu Anma Pulu

Türkiye ile Slovakya arasında her alanda sürdürülen dostane ilişkileri geliştirmek ve işbirliğini çeşitlendirmek üzere iki ülke posta idareleri tarafından “Türkiye - Slovakya Ortak Pulu” konulu anma pulu hazırlandı. 12-19. yüzyıllara ait Osmanlı-İslam el yazmaları ile taş baskılarından oluşan ve 1997 yılında UNESCO Dünya Belleği Programı’na kaydedilen Basagic Koleksiyonu’ndaki Marifetname adlı eserin görsellerine yer verilen anma pulu, 27 Kasım 2018 tarihinde tedavüle çıkarılacak.

78x41 milimetre boyutundaki anma pulu 4 TL bedelle, söz konusu pula ait 140x210 milimetre boyutundaki ilk gün zarfı ise 5 TL bedelle PTT işyerlerinde, www.filateli.gov.tradresinde ve filateli cep uygulamasında satışa sunulacak.

Söz konusu filatelik ürünlerin satışı ile aynı tarihte PTT Pul Müzesi Anafartalar Mahallesi Atatürk Bulvarı No: 13 Ulus/ANKARA adresinde “Türkiye-Slovakya Ortak Pulu 27.11.2018 ANKARA” ibareli ilk gün damgası kullandırılacak.

“Türkiye - Slovakya Ortak Pulu” konulu anma pulunu görselleriyle zenginleştiren Marifetname adlı eser, 18. yüzyılda Erzurumlu İbrahim Hakkı tarafından kaleme alınmıştır. Din felsefesinden sosyal ve tabii bilimlere çeşitli alanlarda geniş kapsamlı bir ansiklopedi mahiyetindeki eser, 1870-1934 yılları arasında yaşamış gazeteci, yazar, şair, tercüman, kütüphaneci ve siyasetçi Safvet Beg Basagic’e ait koleksiyonun önemli bir parçasıdır. Basagic, söz konusu koleksiyonu 1924 yılında Bratislava Üniversitesi Kütüphanesi’ne bağışlamıştır.

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT A.Ş.), Türkiye ile Slovakya arasındaki diplomatik ilişkiler anısına, Basagic Koleksiyonu’nda yer alan Marifetname adlı eserdeki görseller kullanılarak hazırlanan tek değerli anma pulu ve ilk gün zarfını filateli dünyasına kazandıracaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21