Öne Çıkanlar ORHANGAZİ NİLÜFER BELEDİYESİ incemedya Engelsiz Sanat
banner13

RAMAZAN İKLİMİ ‘ŞEHR-İ HİLAL’ İLE TAÇLANIYOR

Yıldırım Belediyesi’nin Bayrak Meydanı’nda oluşturduğu ‘Ramazan Obası’ndaki birbirinden güzel etkinliklere katılan ilçe sakinleri, aileleri ile birlikte zamanı dopdolu yaşıyor. Geleneksel ramazan etkinlikleri kapsamında, orta oyunları, meddah, Hacivat-Karagöz gibi sahne sanatlarının yer aldığı gösterilerin yanı sıra, tasavvuf müziği konserleri, şiir dinletileri, söyleşiler gibi farklı etkinliklerin de icra edildiği Ramazan Obası, vatandaşların iftardan sonra buluşma noktası oluyor. Çocuklar için ‘Neşeli Yıldırım’ temasıyla hazırlanan etkinlikler ve oyun parkurlarıyla minikleri de unutmayan Yıldırım Belediyesi, çocukların Ramazan gelenekleriyle büyümesini sağlıyor. Hemşehri derneklerine ayrılan bir diğer çadırda ise, yöresel kültürler ve müzikler yaşatılıyor. Öte yandan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından kurulan bin kişilik iftar çadırında da dayanışma ve paylaşma duygularıyla vatandaşlar oruçlarını açıyor.

‘RAMAZAN’IN MANEVİYATINI YAŞATIYORUZ’

Yıldırım’da Ramazan iklimini geleneksel etkinlikler ile sürdürerek dayanışma, birlik ve beraberlik duygularıyla ilçe sakinlerine manevi bir atmosfer yaşattıklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Mübarek Ramazan ayının manevi huzurunda bir taraftan ibadetlerimizi gerçekleştirirken, Bayrak Meydanı’nda oluşturduğumuz Ramazan Obası’nda hemşehrilerimize geleneksel etkinliklerle buluşma ve ailecek zaman geçirme imkanı sunuyoruz. Özellikle evlatlarımızın Ramazan gelenekleriyle yetişmesi için onlara özel etkinlikler de hazırladık. Neşeli Yıldırım temasıyla oluşturduğumuz çocuk etkinlik çadırı, oyun parkurları ve sahne gösterileriyle evlatlarımıza Ramazan’ın maneviyatını yaşatıyoruz. Hacivat-Karagöz, gölge oyunları, orta oyunları, tasavvuf konserleri, şiir dinletileri ve söyleşilerle hoş vakitler geçireceğiz. Ramazan ayı boyunca sürecek etkinliklerimize tüm Yıldırımlı ve Bursalı hemşehrilerimizi bekliyoruz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.