Öne Çıkanlar BUSİAD Engelsiz Yankı futbol DİKKAT

Sağlık'ta Dijital Devrim

1961 yılında kurularak Asya, Avrupa ve Afrika ülkelerinden 2 binin üzerinde Sağlık BT uzmanı, klinik uzmanları, firma yetkilileri, yatırımcılar ve sağlık bilişimi profesyonellerini buluşturan en büyük uluslararası sağlık bilişimi etkinliği 'HIMSS 2018 Eurasia - EMRAM Eğitim Konferansı ve Sağlık Bilişimi Fuarı', bu yıl da İstanbul'da yapılacak. 25-27 Ekim tarihlerinde Pullman Hotel Yenibosna'da gerçekleşecek etkinlik kapsamında dijital hastane, e-sağlık, sağlıkta akıllı sistemler ve teknoloji konuları masaya yatırılacak; sağlık bilişimi alanında ileri uygulamalar sağlık yöneticileri ve sağlık bilişimi profesyonelleri ile buluşacak.

Medikal bilişimde lider firma

1998 yılından beri yerli üretici olarak faaliyetlerini sürdüren Technopc de etkinlik katılımcıları arasında bulunuyor. Türkiye'nin medikal bilişim alanında lider bilişim firması olan şirket, HIMSS süreçlerinde yaygın bir şekilde rol alıyor. Yenilikçi, çevreci ve yüksek performanslı ürünleri ile özel hastaneler, kamu hastaneleri ve şehir hastanelerine çözümler sunuyor. Ar-Ge çalışmalarının ışığında katma değerli ve farklı ürünler sunmayı hedefleyen Technopc, medikal bilgisayar ve teknoloji çözümleri başta olmak üzere mini PC, tablet, masaüstü PC, endüstriyel PC, All in One, medikal tabletler, mobil asistan ürünleri, ilaç dağıtım araçları, sanallaştırma çözümleri, iş istasyonları, hasta başı ekranlar ve IPTV ürünleri ile sağlık sektörüne hizmet veriyor. Son dönemin en büyük ulusal projeleri konumunda bulunan PPP Şehir Hastaneleri'nde de bu anlamda geniş bir ürün yelpazesi ile binlerce adet ürünü konumlandırarak hizmet veriyor.

Her hastanede aynı süreç tekrar ediliyor

Hastanelerdeki dijital dönüşüm sürecinin HIMSS ile belli bir standarda kavuştuğunu belirten Technopc Yönetici Ortağı Murat Yücel, hastanelerde bu standarda ulaşmanın çok önemli olduğunu vurguladı. Bu standart sayesinde yapılan tahlillerin bütün hastaneler tarafından görülmesinin, çekilen görüntülerin, mamografilerin mükerrer olmamasının sağlandığını söyleyen Yücel, "Böylece aynı hastaya aynı işlemlerin birden fazla kez yapılması engelleniyor. Kağıt sistemini de ortadan kaldırıyor" dedi. Şu anki mevcut sistemde hastanelerin büyük kısmının farklı yazılımlar kullandığını anlatan Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yüzden hepsinin datası kendinde. Gidiyorsunuz bir yerde ölçüm yaptırıyorsunuz oradan bir gün sonra mesela Kocaeli'ne geçtiniz veya başka bir hastaneye gittiniz. Yeniden hastaneye gittiğinizde aynı süreç yeniden başlıyor. Bu sıkıntılı bir durum. Bir de tıpta yapılan işlemler hiç ucuz işlemler değil. Ayrıca personel açığı da var. Aynı hastaya 3 tane doktor bakıyor. 3 tane farklı tahlil yaptırıyor." Organizasyonda medikal taraftaki süreçlere katkıda bulunacaklarını söyleyen Yücel, "Bir hastanede kullanılabilecek birçok teknolojik ürünü üretiyoruz. Hastanelerimizin bu süreci başarılı bir şekilde yönetmesi için biz de ne gerekiyorsa bu organizasyonda yapmaya hazırız. Gerekli tüm bilgilendirmeler için etkinlikte yerimizi alacağız. Uzun yıllardır sağlık sektörüne hizmet veriyoruz ve bu konuda yapacağımız katkılara, tecrübemizin gücüne güveniyoruz" ifadelerini kullandı.  

Editöre Not: Türkiye’nin bilgisayar üretiminde ilk yerli malı belgesine sahip öncü firması Technopc, 20 yıldır bilişim alanında tartışmasız çok önemli bir konumda bulunuyor. Özellikle Ar-Ge çalışmalarıyla uluslararası alanda adından söz ettiren Technopc'nin ürünleri arasında; son kullanıcıya yönelik mini bilgisayarlar, monitörler, masaüstü bilgisayarlar, endüstriyel tabletler ve telefonlar, tablet PC'ler ile teknolojik medikal araçlar yer alıyor. Technopc bu ürünlerle sağlıktan bankacılığa, eğitimden savunma alanı ile perakendeye kadar birçok sektöre hitap ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.