Sosyal ve kültürel etkinliklerle toplumun her kademesine dokunmayı amaçlayan Yıldırım Belediyesi, ‘Sakin ve Mutlu Yaşama Sanatı’ konulu seminerde Şeyda Betül Kılıç ve Gülser Ateş’i ağırladı.
Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleşen seminerde radyo programcısı-yazar Şeyda Betül Kılıç ve eğitimci-yazar Gülser Ateş, Yıldırımlılara sakin ve mutlu yaşamın püf noktalarına değindi. Trafikten iş hayatına, günlük yaşamın her anında hızlı olmak, hızlı davranmak zorunda kalındığına vurgu yapan Şeyda Betül Kılıç, “Hız hepimizi hissizleştirdiği için çağımızın önemli sorunları arasında geliyor. Bizi durduran, yavaşlatan her şeye ciddi boyutta öfke besliyoruz. Daha fazla, daha çabuk ve daha hızlı birtakım şeyler yapma adına kendimizi sürekli kamçılıyoruz. Hayat rutin ve doğal akışı oldukça ağır olmasına rağmen sabretmeye, beklemeye tahammülü kalmayan insan, gün içerisinde yaptığı her işin hemen olmasını, kısa sürede tamamlanmasını istiyor. Araba üzerinden örnek verecek olursak yavaş giderken etrafımızı fark ediyoruz. Kuşları, ağaçları, bulutları, çocukları, çevrede olup biten herşeye odaklanabiliyoruz. Ancak hızlandığımızda yalnızca önümüze ve yola odaklanarak etrafta olup biten birçok şeyi kaçırıyoruz. Yavaşladığımızda hatıralarımız birikiyor. Hatırlanan anılara dönüp baktığımızda tümünün yavaş ve dingin zamanlarda yaşandığını görüyoruz. Daha güzel anılar kaydetmek için hızlı yaşamın bizi yapaylaştırmasına izi vermeyelim” dedi.
MUTLULUK TÜYOLARI
Kendi yazdığı ‘Kadın Olmak’ isimli şiirini seslendirerek programa dahil olan Gülser Ateş de kendi yaşamından verdiği örneklerle mutlu olmak için ne kadar küçük sebeplere ihtiyaç olduğunu aktardı. Hayatın içerisinde mutlu olmak için 3 önemli püf nokta doğrultusunda hareket ettiğinin altını çizen Gülser Ateş, “Yaşam boyunca ne kadar bilirsem bileyim, hiç bir şey bilmediğimi öğrendim. Asla dememeyi öğrendim. Asla dediklerimin hepsini tek tek yaşadım. Şimdi ödüm kopuyor asla demeye. Hiç kimseyi kınamamayı öğrendim. Kim ne yaparsa yapsın başımı çeviriyorum. Yardımcı olabileceğim birşey varsa el uzatıyorum. Eğer yardımcı olamayacaksam bakışımla bile eziyet etmekten Allah’a sığınıyorum. Çünkü bazen bir bakış bile o insanın çilesine çile eklemeye yeter de artar bile. Geçmişte yaşanan üzüntüleri geleceğe taşıyarak yarınlar hakkında endişelenirsek içinde yaşadığımız anı, mutluluğu yakalamayı kaçırırız” diye konuştu. Programın sonunda konuklar, bu anlamlı etkinliğin düzenlenmesine katkıda bulunan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve emeği geçenlere teşekkür etti.