Öne Çıkanlar psikoloji Atlet Akbaş KKTC turizm
banner13

Şiddetin böylesi görülmedi!
Bursa Tüm Engelli Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ankara’daki Engelli çocukların 3 öğretmen tarafından dövüldükten sonra sosyal medya ya düşen whatsapp yazışmaları ile deşifre olan sözde eğitimcileri kınadı .

BURSA’DAN ANKARA’YA KINAMA

Bursa Tüm Engelli Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ankara’daki Engelli çocukların 3 öğretmen tarafından dövüldükten sonra sosyal medya ya düşen whatsapp yazışmaları ile deşifre olan sözde eğitimcileri kınadı .

Tüm Engelli Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği  Başkanı Kıvanç BOZACI ve yönetim kurulu üyeleri basın toplantısında şunları dile getirdiler .

Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi, medeni toplum anlayışının bir parçasıdır. Engelli olmak asla bir kusur olarak görülmemeli ve engelli bireylerimiz hiçbir zaman yaşama azmini yitirmemelidir.

Engelli olmak kişinin tercihi değildir ve herkes engelli adayıdır. Bunun bilincinde olarak, öncelikle kişiyi engelli konumuna düşürecek nedenlerin önlenmesi için gereken tedbirlerin alınması biz gönüllülere düşen en önemli görevlerden biridir.

Derneğimiz, engellilerin sosyal hayata katılımlarını sağlamak için hızlı ve yoğun çalışmalar yürütmektedir.Derneğimiz bu kapsamda engelli çocukların eğitimleri, tedavileri için resmi ve özel eğitim kurumlarının açılmasına destek olmakta, engelli dostlarımıza eğitim,kültür sanat ve spor dallarında da destek vermek için çalışmalarda bulunmaktadır.

Ülkemizin en önemli duyarlılıklarından biri olan engelli vatandaşlarımızla ilgili farkındalığın 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftasında daha artması dileğiyle, Engelliler Haftası’nı kutluyor, tüm engelli , ailelerini sevgiyle ve saygıyla selamlıyoruz.

ENGELLİ EĞİTİMİNDE GÖNÜLLÜLÜK ESAS ALINMALIDIR

Bizler engelli haftası kutlarken bu sabah alınan haberlerde Ankara Mamak Eğitim ve İş Uygulama Okulunda yaşanan rezalet bizleri derinden yaralamıştır.

İddaya göre bu okulda görevli 3 bayan öğretmenin whatsap’ taki yazışmaları “Nasıl dövmek bu kuduruk durmuyor gerçi ben az dövdüm bugün diyen yazışmalar deşifre olmuştur. Normal bir vatandaşın bile bunu yapması kabul edilemezken çocuklarımızı emanet ettiğimiz yarınlarımızın umudu çocuklarımızın eğitimini ve geleceğini emanet ettiğimiz birkaç kendini bilmez sözde eğitimcilerin bunu yapmasını hele kendini savunamayan bir engelli çocuğa bunun yapılmasını essefle kınıyoruz. Ülkemizde olan,onlarca eğitim sendikasının bu konuya duyarsız kalmasınıda anlamış değiliz.

Biz Tüm Engelli Gönüllüleri Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği olarak bu konunun sümen altı yapılmasına karşıyız ve biran önce Milli Eğitim Bakanlığı İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve iligili makamların konuyu araştırıp kamuoyuna bilgi vermeleri gerekmektedir.Biz Engelli Gönüllüleri olarak bu konunun takipçisi olacağız gerekli adli işlemleri dernek avukatlarımızla görüşüp atılacak tüm adımları atmaya onların tüm dertlerine derman olmaya ant içtik.” Dedi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.