banner20
Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

SOSYALBEN VAKFI e-GÖNÜLLÜLÜĞE ÇAĞIRIYOR

Türkiye’nin ve dünyanın birçok bölgesinde gerçekleştirdiği saha çalışmalarıyla bugüne kadar 45.000’i aşkın çocuğun hayatına dokunan SosyalBen Vakfı dezavantajlı bölgelerde yaşamını sürdüren çocukların yeteneklerini keşfetmelerini ve kendilerini geliştirmelerini hedefliyor. Vakıf; 11 ülkede on binlerce çocuğa ulaşarak yarattığı toplumsal fayda odaklı çalışmalarına, 581 topluluk gönüllüsü ve dijital ortamda SosyalBen çalışmalarına katılan 332 e-Gönüllü ile pandemi sürecinde de hız kesmeden devam ediyor.

SosyalBen Vakfı çocuklara sosyal fayda yaratmaya devam ederken, ulusal ve uluslararası bazda da her fırsatta gönüllülüğün önemine değiniyor. Gönüllülüğün akademik derslerle aynı değerde olması gerektiğini vurgulayan SosyalBen Vakfı, Koç Üniversitesi iş birliğiyle 2020 yılında gerçekleştirdiği “Gönüllülük Araştırması” ile önemli noktalara dikkat çekti. Araştırmaya göre ankete katılan gençlerin %78,9’u gönüllülük eğitiminin müfredata dâhil edilmesi gerektiğini düşünüyor. Aynı zamanda araştırmanın orta yaşlı katılımcılarına bakıldığında, katılımcıların %73,7’si iş yerleri ile işbirlikleri yapılarak çalışanların sosyal sorumluluk projelerinde aktif rol almalarının sağlanması gerektiğini düşünüyor.  

Bu verilere bakıldığında Türkiye’de ve dünyada gönüllülük bilincinin kazandırılması ve farkındalık yaratılması yönünde ciddi bir talep olduğu görülüyor. SosyalBen Vakfı, gelişen ve değişen dünya çerçevesinde, gönüllülüğün de geniş ve farklı bir perspektifte değerlendirilmesi noktasında yeni neslin Sivil Toplum Kuruluşu olarak Kasım 2020’de gerçekleştirdiği e-Gönüllülük Zirvesi’nin raporunu yayınladı. 

e-Gönüllülük Zirvesi Raporu’nda zirvenin akışı, konu başlıkları ve gerçekleştirilen etkinliklerin yanında bazı dikkat çekici hususların da altı çizildi. Raporda gönüllülüğe geleneksel açıdan bakıldığında dünyada 1 milyar kayıtlı gönüllü bulunmakla birlikte 109 milyonunun aktif gönüllü olduğu, ayrıca Covid-19 salgınının dünyaya dayanışma ve birlikteliğin önemini anlatmak ile birlikte dünyada gönüllülük oranını da arttığından bahsediliyor. Gönüllülük dijital taraftan ele alındığında ise gönüllülüğün dijitale taşınması vakit ve nakit sorununu en kolay şekilde çözdüğü öne çıkıyor. Fakat dezavantajlı bölgelerde yaşan kişiler düşünüldüğünde ise teknolojiye ulaşması zor olanlara nasıl ulaşılabileceğinin düşünülmesi gereken bir konu olduğuna değiniliyor.

SosyalBen Vakfı, e-Gönüllülük hareketi kapsamında 2020 yılında dünyanın 14 farklı ülkesinden ve Türkiye’nin 59 farklı ilinden toplamda 970 başvuru aldı. Bu kapsamda 2021 yılında da pek çok ülkeden yoğun başvuru alınacağı ön görülüyor.

SosyalBen Vakfı’nın e-gönüllüsü olmak isteyenler için başvurular 15 Mart 2021 saat 00:00’a kadar devam edecek. Başvuru yapmak isteyenler aşağıdaki linkten başvuru formuna ulaşabilirler

https://forms.gle/yMqJgefRmbVnuf6q9

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21