Öne Çıkanlar psikoloji Akbaş KKTC Atlet turizm
banner13

TARİHİ OKUL HAMİDİYE MTAL’DE AR-GE DÖNEMİ

Geçtiğimiz günlerde Bursa’ya gelen Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, okullarda incelemelerde bulunmuştu. Ziyaretler kapsamında Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde de incelemelerde bulunan Mahmut Özer; okulun model niteliğine kavuşması ve tarım alanının AR-GE merkezi olacak şekilde yapılandırılması için gereken tüm desteği sağlayacaklarını söylemişti. Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bakan Yardımcısı Mahmut Özer’in ziyaretinin ardından kısa bir süre içerisinde Millî Eğitim Bakanlığı tarafından AR-GE merkezleri arasına alındı. Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bursa’da AR-GE merkezleri arasına alınan dördüncü okul oldu.

 

İl Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger’den Teşekkür

Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için hızlıca hayata geçirilen bu karardan duyduğu memnuniyeti ifade eden İl Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger; “Hamidiye MTAL, aynı zamanda MEB-TOBB-TOBB ETÜ Protokolü kapsamında yer alan ve proje okulu statüsünde olan bir okulumuz. Okulumuzun AR-GE merkezleri arasına alınması kararının, Hamidiye MTAL’nin Türkiye için ‘model’ bir kurum haline dönüştürülmesi yolunda önemli bir dönüm noktası olduğunu düşünüyorum. Başta Bakanımız Sayın Ziya Selçuk ve Bakan Yardımcımız Sayın Mahmut Özer olmak üzere, destek sağlayan tüm Bakanlık yöneticilerimize şükranlarımı arz ediyorum. Bakan Yardımız Sayın Mahmut Özer’in okulumuzu ziyaretinde söylediği gibi: İnanıyoruz ki tarım eğitimi; burada hayata geçirilecek 'model çalışma' ile Bursa'dan ayaklanacak.” dedi.

 

Bursa’da mesleki ve teknik eğitim alanında önemli iş birlikleri kurulduğunu belirten Sabahattin Dülger; “TOBB ve Bursa Ticaret Borsası ile Hamidiye MTAL için ulusal ve yerel düzeyde geliştirdiğimiz güçlü iş birliği; burada öğrenim görecek öğrencilerimizin topraklarına, şehirlerine ve en önemlisi geleceklerine sahip çıkmalarına vesile olacaktır. Bu güçlü iş birliğinin tesis edilmesinde önemli katkılar sağlayan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Bursa Ticaret Borsası Başkanı Sayın Özer Matlı ve ekibine de teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Hamidiye MTAL; Tarım, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği ile Laboratuvar Hizmetleri alanlarında AR-GE merkezi oldu. Daha önce Tophane MTAL / Makine Teknolojisi,  Otomotiv İhracatçıları Birliği MTAL / Motorlu Araçlar Teknolojisi, Hacı Sevim Yıldız Mobilya ve İç Mekân Tasarımı Teknolojisi MTAL / Mobilya ve İç Mekân Tasarımı alanlarında AR-GE merkezleri arasına alınmıştı.

 

Üretilecek katma değerli ürünlerin marka, patent ve tasarımları tescil edilerek üretim kapasiteleri artırılacak AR-GE merkezlerinde, uygulamalı eğitimler de yapılarak donanımlı insan kaynağı yetiştirilecek. Mesleki eğitimin inovasyonla bağı güçlendirilip, kalitenin sürekli iyileştirilmesiyle mezunların istihdamı desteklenecek. AR-GE merkezlerinde mesleki eğitim, üretim, tasarım ve istihdam ilişkisinin güçlendirilmesi de amaçlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.