Öne Çıkanlar bursa Sanat Magazin Engelsiz Kumdas
banner13

TASAVVUF ARAŞTIRMACISI MOHAMMED RUSTOM, ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ’NE GELİYOR

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü, Kerim Vakfının destekleriyle tasavvuf çalışmaları konusunda yoğunlaştırılmış uluslararası yaz okulu kapsamında 29 Temmuz 2018 Pazar günü halka açık bir panel düzenlenecek. Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı Cemalnur Sargut moderatörlüğünde gerçekleşecek panele William Chittick, Sachiko Murata ve James Morris’le birlikte, Kanada Carleton Üniversitesi İslam Araştırmaları Bölümü’nde İslam felsefesi ve tasavvuf konularında çalışmalar yapan Mohammed Rustom da katılacak.

Mohammed Rustom, aynı zamanda Prof. Dr. William Chittick’in araştırmaları üzerine bir antoloji çalışması olan, “In Search of the Lost Heart: Explorations in Islamic Thought” (SUNY, 2012) – “Kayıp Kalbin arayışında: İslam Düşüncesinde Keşifler” kitabının da baş editörlüğünü de yaptı.

İran’da Yılın En İyi Kitabı Ödülü kazandı

Mohammed Rustom, 2014 yılında Nefes Yayıncılık tarafından yayınlanan “The Triumph of Mercy: Philosophy and Scripture in Mulla Sadra” (SUNY, 2012) – “Merhametin Zaferi – Molla Sadra Felsefesi ve Kutsal Metinler” adlı kitabıyla Orta Doğu’nun en prestijli ödülü kabul edilen “21. Iran Book of the Year”- İran’da Yılın En iyi Kitabı Ödülü’nü kazandı.

Tasavvuf Yaz Okulu uzman isimleri buluşturdu

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü, 16-29 Temmuz 2018 tarihleri arasında Kerim Vakfı’nın destekleriyle Tasavvuf Araştırmaları konulu uluslararası bir yaz okulu düzenledi. Yaz okulu kapsamında gerçekleştirilen halka açık paneller, Üsküdar Üniversitesi Halka Açık Tasavvuf Araştırmaları Yaz Seminerleri başlığı altında halkımızı uzmanlarla buluşturdu.

Uluslararası Tasavvuf Yaz Okulu’nda yurt dışından davet edilen akademisyenlerin yanı sıra, Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf araştırmaları Enstitüsü adına Prof. Dr. Emine Yeniterzi, Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıç, Dr. Öğr. Üyesi Cangüzel Güner Zülfikar ve Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Bedirhan’ın da yer aldığı geniş bir uzman kadrosu dersler verdi. Programa 10 farklı ülkeden toplam 1002 öğrenci katıldı. Çeşitli eğitim katmanlarını içeren program kapsamında İngilizce Tasavvuf Metinleri lisansüstü dersi, tasavvuf araştırmaları konularında seminerler, Arapça ve Osmanlı Türkçesi tasavvuf metinleri yakın okuma grup çalışmaları ve halka açık paneller gerçekleştirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.