Öne Çıkanlar corona BTSO İhsaniye Revizyon Bursada teleferik ücretlerine zam
banner13

TİM Maden Sektör Kurulu, bursiyerleriyle bir araya geldi

TİM Maden Sektör Kurulu’nu oluşturan İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, Ege Maden İhracatçıları Birliği ve Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği, maden, jeoloji ve cevher hazırlama mühendisliğinde okumaya hak kazanan ve üniversite sınavında ilk 80 bine giren 137 bursiyeriyle bir araya geldi. İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) ev sahipliğinde düzenlenen online toplantıya İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Dinçer, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ömer Açıkgöz, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürü Cevat Genç,  Maden Teknik Arama Genel Müdür Yardımcısı Alkan Gülmez, Ege Maden İhracatçı Birliği Başkanı Mevlüt Kaya, Türkiye Madenciler Derneği Başkanı Ali Emiroğlu, sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı. 

‘Bursiyerlerimiz ileride çok önemli projelere imza atacak’

TİM Maden Sektör Kurulu Başkanı ve İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Dinçer, tüm ihraç ürünlerinin hammaddesi olması nedeniyle Türkiye ekonomisine 40 milyar dolarlık katkı sağlayan sektörün; doğrudan 150 bin, dolaylı olarak 2 milyon kişiye istihdam sağladığını belirtti. Sektörün zenginliğinin daha da katma değerli hale gelmesi için nitelikli iş gücüne ihtiyacı olduğunu dile getiren Dinçer, “TİM Maden Sektör Kurulu olarak 2 yıldır YÖK ile bu süreci yönetiyorduk. Çalışmalarımızın sonunda bugün 137 öğrenciye burs desteği veriyoruz. Bu yıl için belirlediğimiz burs miktarı 1 milyon TL idi. Ancak beklentimizin dışında daha büyük bir ilgiyle karşılaştık ve bunun sonucunda da miktarı 1,5 milyon TL’ye yükselttik. Burs verilecek olan bölümlere yoğun bir ilgi yaşandı. Bu güzel ilgiden dolayı genç mühendis adayı arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Ülkemizin kalkınmasında önemli rol üstelenecek olan bursiyerlerimizin ileride çok önemli projelere imza atacağından hiç şüphemiz yok“ açıklamasında bulundu.

‘Madencilerin gençlerden beklentisi büyük’

Madenciliğin dünyanın en zorlu iş kollarından biri olduğunu kaydeden Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürü Cevat Genç ise, “Günümüzde madencilik sektörüne nitelikli eleman yetiştiren mühendislik bölümlerini tercih eden öğrenci sayıları azalmaya başladı. Verilen desteğin eğitim sürecinizde siz bursiyerlerimize kolaylık yaratacağını umut ediyoruz. Çağın gereklilikleriyle uyumlu olarak eğitim seviyenizi yükseltmeniz durumunda iş fırsatlarının size açılacağına emin olabilirsiniz.  Sektörün sizden beklentisi büyüktür. Bunu asla unutmayın” dedi 

Maden Tetkik ve  Arama Genel Müdür Yardımcısı Akan Gülmez de,  bursiyerlere şöyle seslendi: “Son beş yılda madenciliğin yuvası dediğimiz MTA Genel Müdürlüğünde birtakım atılımlara geçtik ve iç hacmimizi birçok alanda on katına kadar arttırdık. Maden arama ve analizi başta olmak üzere, jeofizik ve jeokimya atlası gibi konularda oldukça ilerleme kaydettik. Özellikle son aylarda Oruç Reis gemisiyle dünya standartlarına ulaştığımız çalışmalarımız oldu. Kuruluş amacımız arama ve araştırma, ancak yeni bireylerin gelişimine destek sağlayabilmek bizi onurlandırıyor. Bu anlamlı uygulamada emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ederim.” 


Karadeniz’de bulunan rezerv ülkemizin geleceği için önemli!

Konuşmasına Maden Sektör Kurulu üyelerineteşekkür ederek başlayan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, kurulun önemli bir işin altına elini koyduğunu söyledi.  Konuşmasında Karadeniz’de yürütülen çalışmalara da değinen Gülle, çıkarılan her madenin bir ülkenin kaderinde, ekonomisinin sürdürülebilir bir şekilde büyümesinde önemli yeri olduğunu belirtti. Son aylarda Oruç Reis gemisiyle dünya standartlarında çalışmalara imza atıldığını ve ülke olarak bunun haklı gururunu yaşadıkları belirten Gülle,  yeni neslin bu vizyonu ve başarıları ileriye taşıyacağına inandıklarını kaydetti. Gülle, üniversite sınavında derece yapan ve tercihini maden, jeoloji ve cevher hazırlama mühendisliği bölümlerinden yana kullanan genç bursiyerleri tebrik etti. “Eğitime verilen her desteğin ülkemize katma değeri yüksek ürün üretimi olarak döneceğini biliyoruz” diyen Gülle, ihracata olumlu katkılar yapacağına inandıkları burs iş birliklerini önümüzdeki senelerde diğer ihracatçı birliklerinde de hayata geçirmeyi planladıklarını açıkladı. 

Kaya: Sektörümüzün geleceği size emanet 

Günümüzde çok değerli mühendislerin yetiştiğinin altını çizen Ege Maden İhracatçı Birliği Başkanı Mevlüt Kaya, bursiyerlerin bu mühendisler içinde olduğunu söyledi.  Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bugüne kadar vermiş olduğunuz emek ile sektörümüzün geleceği size emanet. Geleceğimizi şekillendirecek olan sizsiziniz. Bu alanlardaki çalışmalarınız konusunda olabildiğince destek vereceğiz. Yolunuz açık olsun.”  

Türkiye Madenciler Derneği Başkanı Ali Emiroğlu, maden, jeoloji ve cevher hazırlama bölümlerini tercih ettikleri için gençleri tebrik ederek “Dünyanın en güzel, en renkli mesleklerinden biri yer bilimleridir. Biz yer altında bulunan birçok madeni yeryüzüne insanların yararına sunuyoruz. Sektörün nitelikli çalışanlara çok ihtiyacı var” dedi. 

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ömer Açıkgöz de kısa bir konuşma yaparak TİM bünyesindeki birlikler arasında bu tarz burs projelerinin artması gerektiğini belirterek, bunun toplamda katma değerli ürün üretimi ve ihracatına büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Açıkgöz, TİM Maden Sektör Kurulu’nun yürüttüğü burs projesine dahil olan bütün öğrencilere de eğitim hayatlarında başarı diledi. 


 ODTÜ Maden Mühendisliği Bölümü öğrencisi Faruk Tekin, İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü öğrencisi Kadir Aksoy, ODTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğrencisi Çağla Arkalı ve İstanbul Teknik Üniversitesinde Cevher Hazırlama Mühendisliği Bölümü öğrencisi Fatma Ferda Oğul ise 137 bursiyeri temsilen birer konuşma yaptı. Gençler, “Cevherimiz Sensin” projesinin eğitim hayatları için oldukça önemli olduğunu söyledi ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başarı sıralamasında 8480’inci olarak ODTÜ Maden Mühendisliği Bölümü’nü tercih eden Tekin, “Ülkemiz yer altı kaynakları açısından çok zengindir. Bu zenginlikten daha etkin bir şekilde faydalanabilmek ülkemizin gelişimine katkı sağlayacaktır. Bu noktada maden, jeoloji ve cevher hazırlama mühendisliği bölümünde çalışma ve araştırma yapacak daha fazla, iyi eğitimli kişiye ihtiyaç var. Madencilik sektöründe öğrencilere destek olan Cevherimiz Sensin Projesi için destekçi tüm kurumlara teşekkürlerimizi sunuyoruz. Biz elimizden geleni yapmaya hazırız. Umarız hep birlikte sayısız başarılara imza atarız” dedi.  İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü öğrencisi Kadir Aksoy da,  “Hayatımız boyunca devletimize ve milletimize destek olacağız, bize verilen bursların hakkını vereceğiz. Dünya çapında parmakla gösterilen mühendisler arasına girerek Türkiye’yi daha iyi ve daha yüksek yerlere taşıyacağız. Türkiye’nin her tarafında şehit olan madencilerimize Allahtan rahmet diliyorum” açıklamasında bulundu.  

Anahtar Kelimeler:
TİMMadenBurs
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22