Öne Çıkanlar Yankı futbol BUSİAD Engelsiz GENÇ ŞARKICI BİLGE SU PERFORMANSIYLA TAM NOT ALDI

Transferler Harcama Limitine Takıldı

Futbolseverlerin en fazla heyecan duyduğu dönem geldi çattı. 2020 - 2021 sezonu birinci transfer ve tescil dönemi, 4 Ağustos itibarıyla başladı. 62 gün boyunca devam ederek, 5 Ekim Pazartesi günü sona erecek transfer dönemi için takımlar kolları sıvadı. Kulüpler kadro planlamalarını tam anlamıyla gerçekleştirmek için TFF'nin harcama limitlerini açıklamasını dört gözle bekledi. Türkiye Futbol Federasyonu’nun yaptığı açıklama ile 2020-2021 sezonunda en çok harcama limitine sahip olan takım 429 milyon 42 bin 297 TL ile Galatasaray oldu. Listede 2. sırada 259 milyon 217 bin 149 TL ile Beşiktaş ve 3. sırada 154 milyon 411 bin 381 TL ile Fenerbahçe yer aldı.

Sevgi limit tanımaz


2020-2021 sezonu öncesinde; takımlar transfer çalışmalarını yürütürken, tüm gözler TFF’nin açıklayacağı harcama limitlerine çevrilmişti. Federasyon tarafından açıklanan rakamlar birçok kulübü tatmin etmezken, Fenerbahçe’den konuyla ilgili sert eleştiriler geldi. Sarı-lacivertli kulüp yaptığı açıklamada: “Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bugün açıklanan ve futbol gerçekleriyle bağdaşmayan takım harcama limitleri, asla kabul edilemez ve uygulanamaz düzeydedir. Kulübümüz ve camiamız, içerisinde bulunduğumuz transfer döneminde bu kabul edilemez saçmalığa karşı her türlü hak arayış mücadelesini sonuna kadar verecektir” ifadelerini kullandı. Limitlerin açıklamasından 2 gün sonra, “Sevgi Limit Tanımaz” sloganıyla aynı günde 4 transfer birden açıklayan Fenerbahçe 67 bin 144 haber ile medyada en çok konuşulan takım olmayı başardı. MTM’nin aynı raporuna göre, Sarı-Lacivertli takımı sırasıyla 53 bin 289 haber ile Beşiktaş ve 53 bin 156 haber ile Galatasaray takip etti.

Anahtar Kelimeler:
SporTransferHarcama
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.