Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

Türkiye Oryantiring Şampiyonası 925 Sporcu İle Başladı
Oryantiring Federasyonu ile İnegöl Belediyesi işbirliğinde 2 gün boyunca İnegöl’de gerçekleştirilecek olan 14 Yaş Altı Türkiye Oryantiring Şampiyonası bugün başladı. Farklı şehirlerden 50 kulüp ve 925 sporcunun katıldığı şampiyonada, sporcularla birlikte aileleri de büyük heyecan yaşıyor.

İnegöl Belediyesi’nin Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) bünyesinde çalışmalarını sürdürdüğü Oryantiring, bugün şehrimizde farklı bir boyuta taşındı. İnegöl, Oryantiring Federasyonu ile İnegöl Belediyesi işbirliğinde 2 gün boyunca gerçekleştirilecek 14 Yaş Altı Türkiye Oryantiring Şampiyonasına ev sahipliği yapıyor. Farklı şehirlerden 50 kulüp ve 925 sporcunun katıldığı şampiyona, bu sabah başladı.

PROTOKOL ÜYELERİ MÜSABAKALARI ZİYARET ETTİ
Yeniceköy mahallesinde hazırlanan rota üzerinde yapılan şampiyonada, sporcular zorlu parkuru tamamlamak için büyük mücadele veriyor. Bir yandan şampiyona müsabakaları sürerken, bugün Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alper Taban, Başkanvekili Turgay Yel, Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, Oryantiring Federasyon Başkanı Hacer Akyüz, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ile parti yöneticileri de alanı ziyaret etti. Sporcuların çıkış yaptığı ve parkuru tamamladığı alanları ziyaret eden protokol üyeleri, yaşanan coşkuya ortak oldu.

İNEGÖL İÇİN GURUR VESİLESİ
Burada bir açıklama da yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Bugün İnegöl’ümüzde büyük bir organizasyonun startını veriyoruz. Konuklarımıza teşekkür ediyorum, bu soğukta burada toplandık. Ama İnegöl için de ayrı bir gurur vesilesi. İnegöl sanayi şehri, tarım şehri olduğu kadar aynı zamanda turizm şehri de yapalım istiyoruz. Turizmin de İnegöl’de gülen yüzü DOSTUM (Doğa Sporları ve Turizm Merkezi). DOSTUM içerisinde 13 branşımız var. Bunlardan bir tanesi de Oryantiring branşı. Çok belki geçmişi olmayan bir spor olan ancak giderek ivme kazanan, herkesin ilgi alanına giren bir spor. Bugün de Oryantiring 14 Yaş Altı Türkiye Şampiyonası şehrimizde gerçekleştiriliyor” dedi.

İNEGÖL’Ü TANITMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Oryantiring Federasyonu işbirliği ile yapılan bu şampiyonada, son kayıtlara göre ülkemizin farklı şehirlerinden gelen sporcu sayısının 925 olduğunu ifade eden Başkan Taban, “Küçük sporcularımız yarışmaya da bir yandan başladı. Daha önce küçük ölçekli Oryantiring müsabakaları yapmıştık ama Türkiye Şampiyonası anlamında ilk kez böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da farklı etkinliklerle şehrimizi tanıtmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

FEDERASYONDAN İNEGÖL’E ÖVGÜ DOLU SÖZLER
Oryantiring Federasyon Başkanı Hacer Akyüz ise İnegöl’e övgüler yağdırdığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Böyle güzel bir şehirde, bitki örtüsüyle, ormanıyla ve böyle sıcak misafirperverlikleriyle bizleri karşılayan bir ekiple olmaktan mutluluk duyuyoruz Türkiye Oryantiring Federasyonu olarak. Bundan birkaç ay evvel İnegöl’e geldiğimizde buradaki heyecanı gördük ve böyle bir ilçede bu kadar çizilmiş harita bizi çok heyecanlandırdı. 14 yaş altı organizasyon için de burada bir başlangıç yaptık. Burada daha önce başlatılmış DOSTUM projesini ve katkısını da göz ardı etmemek lazım. Bunların hepsi birleştiğinde; Federasyon, Belediyemiz, Kaymakamlığımız, buradaki sponsorlarımız ile böyle güzel bir sonuç ortaya çıktı.”

50 KULÜPTEN 925 SPORCU
“14 yaş altı grupta 925 sporcu, 50 farklı kulüp şuan burada buluşmuş durumda. Çok heyecanlılar. 7 yaşında gelen sporcu var. Aileler daha da heyecanlı. İnegöl önümüzdeki dönemde buradaki haritaların Türkiye’deki başka yarışmalara da açılması ile ulusal ve hatta uluslararası boyutta müsabakalara ev sahipliği yapacak, kamplara sahip olacak bir şehir. Bu noktada Büyükşehir’e olan yakınlık, Büyükşehir Belediyesi’nin desteği de güzel. Önümüzdeki günlerde burada çok güzel etkinlikler yapmak istiyoruz. Burada doğanın içerisinde konaklama yerlerinin yapılması çok hoş. En sahipliği için belediyemiz ve kaymakamlığımıza teşekkür ediyoruz.”

KÜÇÜK SPORCULAR HAYATIN GERÇEKLERİNİ YAŞAYARAK ÖĞRENİYOR
Son olarak konuşan Kaymakam Ali Akça da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı haftasına girildiğini hatırlatarak; “Artık gençlik haftasının başlangıcındayız. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kapsayan haftaya giriyoruz. Bu faaliyeti de gençlik haftası etkinlikleri kapsamında değerlendirmek durumundayız. 14 yaş altı çocuklarımız burada yarışıyorlar. Hava hem yağmurlu hem de biraz serin. Federasyon Başkanımıza hava şartları nedeniyle iptal etme gibi bir durum olup olmadığını sordum. Kendisi dedi ki yağmur da yağsa, kar da yağsa biz bu faaliyeti gerçekleştireceğiz. Doğrusu da budur. Çünkü hayat dediğimiz süreç bazen karlı günleri, bazen yağmurlu günleri, bazen soğuk, bazen sıcak günleri bizlere sunar. Dolayısıyla çocuklarımız da hayatın bu gerçeklerini burada yaşayarak öğreniyorlar. Ben belediyemize ve federasyonumuza teşekkür ediyorum” dedi.

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21