Öne Çıkanlar İhsaniye Revizyon corona RUMELİSİAD pandemi
banner13

Türkiye’den Bulgaristan’a gidenlere karantina kaldırıldı

Birçok ülkeye yayılan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle ülkelerin çeşitli önlemler aldığını belirten Dönmez, bu kapsamda Bulgaristan’da da birtakım tedbirlerin hayata geçirildiğini kaydetti. Bulgaristan Sağlık Bakanı Kiril Ananiev tarafından alınan karar hakkında açıklamalarda bulunan Dönmez, “Bakanlık İzlanda, Norveç Krallığı, İsviçre, Lihtenştayn Prensliği, San Marino Cumhuriyeti, Andorra Prensliği, Monako Prensliği ve Vatikan Şehir Devleti, Cezayir, Avustralya, Kanada, Gürcistan, Japonya, Fas, Yeni Zelanda, Ruanda, Kore Cumhuriyeti, Tayland, Tunus, Uruguay Doğu Cumhuriyeti, Ukrayna’dan gelen vatandaşların 14 günlük karantinada kalmadan ve PCR testi sunma mecburiyeti olmadan Bulgaristan'a giriş yapabileceğini duyurdu. Bu ülkeler dışında İsveç ve Portekiz hariç, AB üyesi ülkelerin vatandaşlarının da Bulgaristan’a giriş yaparken PCR testi sunmak zorunda olmadığı ve 14 günlük karantinada da kalmayacakları bildirildi” dedi.

Test son 72 saat içinde alınmış olmalı

Bu ülkeler dışındaki ülke vatandaşlarının Bulgaristan’a girişte PCR testi sunmak zorunda olduğuna dikkat çeken Dönmez, testi negatif olan kişilerin ülkeye girdiklerinde 14 günlük karantinada kalmayacağını kaydetti. Dönmez, PCR testlerinin Bulgaristan'a girmeden önce 72 saat içinde alınmış olması gerektiğinin altını çizerek, “Buna bağlı olarak Türkiye’den Bulgaristan’a giriş yapan vatandaşların da PCR testi sunması gerekiyor. Türkiye’den Bulgaristan’a giden ve test sonucu negatif çıkan vatandaşlar 14 günlük ev karantinasında kalmayacak. Test vermeyenler yine Bulgaristan’a giriş yapabilecek ancak 14 günlük karantinada kalacak” diye konuştu. Dönmez, Bursa’da PCR testinin İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuvarı, Şehir Hastanesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapıldığını belirterek, gerekli durumlarda testin Bulgarca tercümesini yapabileceklerini ifade etti.

Gelişmeleri yakından takip ediyoruz

Müşteri odaklı çözümler sunarak, kalite standartlarından ödün vermeden profesyonel hizmet anlayışı ile çalıştıklarını dile getiren Balkan Travel Yönetim Kurulu Başkanı Mümin Dönmez, yıllardır Türkiye’den Bulgaristan’a seyahat amacıyla gitmek ya da orada iş yapmak isteyenlere, vize ve gerekli olan diğer danışmanlık hizmetlerini verdiklerini söyledi. Dönmez, Bulgaristan’ı oldukça iyi tanıyan ve alanında uzman bir ekiple çalıştıklarını belirterek, “İçerisinde bulunduğumuz koronavirüs sürecinde alınan tedbirler değişkenlik gösterebiliyor. Bulgaristan ve diğer ülkeler hakkında her türlü bilgiye Balkan Travel aracılığı ile ulaşmak mümkün. Ekip arkadaşlarımız ile bu süreçte yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Müşterilerimiz her zaman en güncel bilgilere Balkan Travel aracılığı ile ulaşabilir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22