banner20
Öne Çıkanlar TUTANAK İddialar özgürlük Sanal KUTLAMA

TÜRKİYE’NİN VE DÜNYANIN ÜNLÜ ŞEF VE AŞÇILARI, GASTRONOMİ PROFESYONELLERİ 11-12 EKİM TARİHLERİNDE BAYİM OLUR MUSUN FUARINDA…

Aşçılar ve Gastronomi Derneği Başkanı olmasının yanında aynı zamanda World Master Chef Society (Dünya Master Şefler Birliği) Türkiye Başkanı olan Executive Chef Fikret Özdemir, Kahramanmaraş Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, Medyafors Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Özhan Erem, ve ünlü şeflerin katılımıyla açılışı yapılan Anatolian Salon Culinary Competitions etkinliği bugün görkemli bir tören ile başladı.

Aşçılar ve Gastronomi Derneği AGADER ile “Bayim Olur musun” Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı iş birliğinde düzenlenen Anatolian Salon Culinary Competitions etkinliğinde Yarışma Ana Sponsoru g2m EKSPER, Mutfak sponsoru Gürçelik Metal, Barista Sponsoru FM Kahve Barista Akademi, Ses Işık Sahne Sponsoru Playback, Altın Kepçe Aşçılar ve Turizm Derneği , Çanakkale Aşçılar Derneği destekleri ile gastronomi sektörünün tutkusu olan gıda sektöründe hizmet veren ve alanında yolları kesişmiş aşçı, öğreten, öğrenci, işveren, tüketici, tedarikçi, gurme, blogger, basın mensupları ve herkes Bayim Olur musun Fuarı’nda bir araya geliyor. Katılımcı sunumları, şef şovları, yarışmalar ve tadım şovları ile sektörün üst düzey karar vericileri, departman direktörleri, ünlü şeflerin katılımıyla gastronomi zirvesine dönüşen bu etkinlik 11-12 Ekim 2019 tarihinde CNR Fuar Merkezinde gerçekleştiriliyor. Ayrıca uluslararası diplomalı jüriler tarafından aylardır üzerinde çalışılmakta olunan Türkiye’nin çeşitli illerinde Anadolu Mutfağına hizmet veren lezzet elçileri ve mekanlarına “Üstün Lezzet Ödülü” veriliyor Fikret Özdemir’in ve yönetim kurulunun uluslararası tecrübeleriyle gerçekleştirilen bu etkinlikte Türkiye’den ve yabancı ülkelerden birçok katılımcı yer alıyor. Aşçılar, aşçı adayları, akademisyenler, mutfak yazarları, bloggerlar, üreticiler, tüketicilere kadar geniş bir kitleye hitap eden bu etkinlik Türkiye’nin gastronomi şehri olan İstanbul’da yiyecek içecek sektöründe büyük ses getirerek yemeğe tutkusu olan herkesi tek bir çatı altında topluyor. Alanında uzman, önemli ve değerli birçok Türk ve yabancı şeflerin katılımlarına ilaveten etkinlik büyük sürprizlere, ödüllere ve farklı akışlara ev sahipliği yapıyor.

Tüm dünyadan gastronomi kültürünü buluşturan bu önemli etkinlik için neden Bayim Olur musun Franchising Fuarı’nı seçtikleri konusuna değinen Fikret Özdemir;” Bugün Bayim Olur musun Fuarında 1.cisini düzenlediğimiz Anatolian Salon Culinary Competions yarışmaları için Türkiye genelinden 70’e aşkın jüri üyemiz yurt dışından da 7 tane jüri üyemiz geldi. Dünya Aşçılar Birliğinin kriterleriyle düzenlenen bu yarışmada birçok yarışmamız yer almaktadır. Yarışmacılarımızın birçoğu ustalar kategorisinde Türkiye genelinden gelmektedir. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Yemek kültürümüz dünyada çok önemli bir yere sahip. Yemek kültürümüzü dünya çapında standartlara uygun yapabilmek için bu tarz yarışmaların Türkiye genelinde yapılması gerekiyor. Bunlardan bir tanesini Bayim Olur musun Fuarında gerçekleştiriyoruz. Özellikle büyümek isteyen zincir gıda markalarının yoğun olduğu bir fuar olarak gözlemlediğimiz yıllardır başarıyla düzenlenen Bayim Olur musun Franchising Fuarı’nın bize katkısının oldukça büyük olduğuna inanıyorum. Fuarının müthiş dinamiği ile etkinliğimiz de çok güzel ve verimli geçiyor. Ziyaretçilerin yoğun ilgisi bizi fazlasıyla mutlu ediyor. Bayim Olur musun ve diğer önemli iş birlikçilerimiz ile, fuar ile eş zamanlı olarak düzenlenen etkinliğimizi, yarışmalarımızı, sürprizlerimizi gerçekleştiriyor olmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi.

Kahramanmaraş Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç,” Anadolu kasabalarından çıkan değerli şeflerimiz gastronomi alanında büyük bir başarı ile ülkemizi temsil ediyorsunuz. İyi mesafeler alıyoruz. şehirlerimiz gastronomi başkentleri olmaya devam ediyor. Antep’i, Urfa’sı, Kahramanmaraş’ı Hatay’ı Adana’sı, ülkemizin her bir bölgesi kendi damak zevkiyle ben buradayım diyor. Bu çabalarımızın ülke turizmine ve tanıtımına çok katkı sağlayacağı, ülkemiz turizminin başka bir yöne evrileceğine inancım tamdır. İnanıyorum ki nasıl bu ülkeye tarih turizmi için geliyorlar, damak zevki içinde gelenlerin sayısı her geçen gün artacaktır.”dedi.

Medyafors Fuarcılık A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Özhan Erem,” Sayın Milletvekilim, Sayın Belediye Başkanım ve Sayın AGADER Yönetim Kurulu Başkanım, adının üzerinde kahraman ismini taşıyan bu güzel ilimizden gelen insanlara ve tüm ziyaretçilerimize teşekkür ediyorum. 35 yıldır fuarcılık yapıyorum, bu yıl da AGADER ile bu organizasyonu gerçekleştiriyor olmaktan çok mutluyum. AGADER YKB Fikret Özdemir’in bu organizasyonu düzenlemeye ilk karar verdiği andan itibaren, gönlünü bu işe nasıl koyduğunu gördüğüm andan itibaren biz de o sele kapıldık. Gastronomi çok geniş ve üzerinde önemle durulması gereken bir alan. Ülkemizin bu önemli kültürünü tüm dünyaya yayacağız. ”dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21