Öne Çıkanlar Ali Hamilelik BAE OSMANGAZİ ihracat
banner13

Uludağ Üniversitesi Senatosundan, ABD'nin Kudüs kararına kınama
Uludağ Üniversitesi Senatosu, ABD’nin ‘Kudüs kararını’ kınadı. Senatonun açıklamasında “ABD Başkanı Trump tarafından uluslararası hukuka aykırı ve tek taraflı olarak işgalci İsrail’in başkenti olarak tanınmıştır" denildi.

Uludağ Üniversitesi Senatosu’nun açıklaması şöyle:

“Milletimizin 401 yıl şerefle hizmet ettiği kutsal mekânlarıyla üç semavi din açısından büyük öneme sahip olan Kudüs, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 1947’deki 181 sayılı ve 1967’deki 242 sayılı kararlarına rağmen, İsrail tarafından 1980’de sözde başkenti olarak ilan edilmiş ve bu karar da başta BM olmak üzere uluslararası toplumca dünya genelinde hiçbir kabul görmemiştir. Bölgede barış olmasını arzulayan devletlerin itirazlarına rağmen, ABD Başkanı Trump tarafından uluslararası hukuka aykırı ve tek taraflı olarak işgalci İsrail’in başkenti olarak tanınmıştır. Bölgemizin istikrarı, Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs’ün statüsü ile doğrudan ilgilidir ve dünya geneli için hayati bir konumda bulunmaktadır. ABD’nin bu konudaki dış politikasını ve Başkanı Trump’ın kararlarını yok hükmünde kabul ediyor, aziz milletimize ümitsiz olmaya sebep olmadığını belirtip sükûnet, birlik ve beraberlik çağrısı yapıyor,  Kudüs’teki işgali kalıcılaştırma ve sözde başkent yapma girişimlerini kabul etmediğimizi ve ABD’nin buna destek mahiyetindeki politikalarını kınadığımızı kamuoyuna ilan ediyoruz.”

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.