Öne Çıkanlar Engelsiz pandemi ORHANGAZİ Teknoloji incemedya
banner13

Zeytin Festivalinde 40. Yıl Coşkusu

40.Orhangazi Zeytin Festivali Cumhuriyet Alanı’nda çok sayı davetlinin katılımı ile gerçekleştirildi. Festivale Önceki dönem Başbakan yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, önceki dönem İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Garnizon komutanı Per.Atğm.Ömer Birinci, Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Coşkun, AK Parti, CHP, MHP, SP, İyi Parti ve DP ilçe başkanları, Sivil Toplum Örgüt temsilcileri ile birlikte üreticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan 40.Orhangazi Zeytin Festivalinin açılış konuşmasını Orhangazi Ziraat Odası Başkanı Hasan Cevizlidere yaptı. Cevizlidere Orhangazi’de tarımsal üretimin yüzde 63’ünün Zeytinden oluştuğunu ve 2 milyon 400 bine yakın zeytin ağacından yıllık 50 bin ton zeytin üretimi elde edildiğini belirterek, bu yıl zeytinde yüzde 60’lık bir ürün kaybı yaşandığını belirtti.

Şehrimize değer katmaya devam ediyoruz.

Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, festivalin bundan 40 yıl önce merhum belediye başkanı Şevket Durmuş döneminde başlatıldığını belirterek, bu festivali başlatan ve devam ettiren tüm başkanlara teşekkürlerimi sunuyorum dedi. Zeytin’in Orhangazi için bir değer olduğunun altını çizen Başkan Çağlayan, hem tarımsal ürünlerimizin hem de diğer değerlerimizin ön plana çıkarılması için yerel yönetim olarak elimizden gelen çabayı gösteriyoruz dedi. Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz ise festivale katkı sunanlara teşekkür etti.

Afrin’den zeytin getirildiği iddiası doğru değil

Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık ise üreticinin Afrin’den zeytin getirildiğine dair iddialara yanıt vererek, bu konu geçtiğimiz haftaki Tarım Komisyonu toplantısında bakanımızın da gündemine geldi. Öncelikle şunu söylemeliyim ki Afrin’den zeytin getirildiği söylemi doğru değil. Böyle bir şey yok dedi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir olarak tarımsal üretimlere her zaman destek olduklarını vurgulayarak, hem şehrimize hem de üreticimize katkı sunmaya gayret ediyoruz dedi.

Tarım ana başlığımız

Önceki Dönem İçişleri bakanı Efkan Ala festivallerin yalnızca belli bir ürünün tanıtımı için değil, insanların bir araya gelmeleri ve birlik beraberlik görüntüsü sergilemeleri açısından da önemli olduğunu belirtti. Efkan Ala, Ak Parti iktidarı olarak daha önce konutta, ulaşımda ve de ve dev projelerde büyük başarı elde etmiş Ak Parti iktidarının yeni dönemdeki ana başlığı Tarım olacak. Tarımdaki başarımızı da tıpkı diğer konulardaki gibi ortaya koyup üreticimizin daha iyi seviyelere gelmesini sağlayacağız dedi.

Türkiye kabuğunu kırdı

Önceki dönem Başbakan yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ise Türkiye’nin Ak Parti iktidarı ile birlikte her alanda gelişim gösterdiğini ifade ederek,  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye her alanda gelişim gösteriyor. Geçmişin IMF kapılarındaki Türkiye’si artık yok dedi. Hakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin bugün gerçekleşen ekonomik saldırıyı da birlik ve beraberlik içinde atlatacağını belirterek, Orhangazi’de de aynı gelişimi görüyoruz. El ele gönül birliği ile daha iyi yarınlara ulaşmak için uğraşıyoruz dedi. Zeytin Festivali daha sonra Mehteran ve halkoyunları gösterileri ile Kervan Geçiş yarışması ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.