Öne Çıkanlar ORHANGAZİ incemedya Engelsiz NİLÜFER BELEDİYESİ Teknoloji
banner13

AKUT, INSARAG Sınıflandırması İçin Bulgaristan'a Gitti
1996 yılından beri yurt içinde ve yurt dışında acil durum ve afetlerde hiç bir karşılık beklemeden müdahale eden, tamamı gönüllülerden oluşan bir sivil toplum örgütü olan AKUT Arama Kurtarma Derneği, Birleşmiş Milletlere bağlı Uluslararası Arama Kurtarma Danışma Kurulu (INSARAG) yeniden sınıflandırması için Bulgaristan’a gitti.

Ülkemizin ilk sivil arama-kurtarma ekibi olan AKUT, tamamı gönüllülerden oluşan kadrosu ile dünya afetleriyle mücadele ederken, ülkemizi de tüm dünyada başarıyla temsil etmeye, bayrağımızı gururla taşımaya devam ediyor. 2011 yılında Birleşmiş Milletlere bağlı Uluslararası Arama Kurtarma Danışma Kurulu (INSARAG) tarafından akredite edilmiş ilk Türk ekibi olmaya hak kazanan, kentsel arama-kurtarma ekibi olarak sınıflandırılan AKUT, beş yılda bir yenilenen süreç için 19 Mart Pazartesi günü yola çıktı.

Bulgaristan’da 20-22 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek akreditasyon için AKUT, 76 kişi ve arama köpekleri Bob ve Ruby’nin de aralarında olduğu bir ekiple bugün saat 05.00’de AKUT Kürşat Avcı Lojistik Merkezi’nden hareket etti. Karayolu üzerinden bölgeye intikal eden ekipler prosedürler, sınır geçişi, gümrük kontrolü ardından Montana’ya vardıklarında ana kamp kurulumunu gerçekleştirecek. Ekipler kendilerine ayrılmış enkaz alanında iki gün sürecek tatbikat boyunca aralıksız olarak çalışacak. Yönetimsel süreçlerle birlikte kazazedelerin yer tespiti ve kentsel arama-kurtarma (enkaz) çalışmalarının da gerçekleştirileceği tatbikatta, enkaz altındaki kazazedeler kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edilecek.

22. yılımızı kutladığımız bu günlerde aynı zamana denk gelen sınav için AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı: “AKUT, misyonu gereği yurt içinde ve yurt dışında oluşabilecek, tüm afet ve acil durumlara hazır olarak, nerede ihtiyaç varsa 22 yıldır yaptığı gibi, vakit kaybetmeden yardıma koşacaktır. Türkiye’nin en güvenilir kurumlarından biri olarak doğal ve insan kaynaklı afetlerde uluslararası standartlara uygun, deneyimli ve özverili ekipleriyle, acil durumlarda müdahale etmeye ve hayat kurtarmaya devam edecektir. 22. yılımızı kutladığımız bu günlerde alacağımız bu başarı bizim için çok değerli ve önemlidir. Bu konuda ben ekibime, onlar da kendilerine güveniyorlar. 23 Mart’ta yeni bir gururla ülkemize dönüş yapacağız” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.