Öne Çıkanlar Engelsiz Jandarma İhsaniye Kedi BUSİAD

AYGAD heyeti Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin misafiri oldu

Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği (AYGAD) tarafından düzenlenen kültür gezisi kapsamında gazetecilerin 5. durağı gastronomi, tarih, medeniyet ve sanayi kenti Gaziantep oldu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin misafiri olan gazeteciler ilk olarak 1000 dönümlük alana kurulmuş Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Büyükşehir Hayvanat Bahçesi’ni gezdi.

Daha sonra 1700 metrekarelik mozaik ile dünyanın ikinci büyük mozaik müzesi olma özelliğini taşıyan Zeugma Mozaik Müzesi’ni gezen gazeteciler buradan merkeze geçti. Gaziantep merkezinde kale turu yapan heyet, hamam müzesi, bakırcılar çarşısı ve kapalı çarşısını gezdikten sonra bir şehir turu yaptı.

Büyükşehir Belediyesi’nden yetkililerin eşlik ettiği heyete Gaziantep’in yöresel yemekleri ikram edildi. Yetkililer Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yoğun programından ötürü gazetecilere eşlik edemediğini hatırlatarak başkan Şahin’in selamlarını iletti.

AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ, misafirperverlikleri için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ekibine teşekkür etti. Gaziantep’in tarih ve kültürel alandaki öneminin yanı sıra gastronomi ve sanayi kenti olma özelliklerine de dikkat çeken Işıkdağ, Gaziantep’in bölgenin cazibe merkezi olduğunu ve çevre ülkelerden de turist çektiğini ifade etti.

Gazeteciler daha sonra Mardin’e geçti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21