Öne Çıkanlar psikoloji Atlet Akbaş KKTC turizm
banner13

Başkan Aktaş´tan gençlere ´Bırakmayın´ tavsiyesi

  • Bursa’da Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen girişimcilik zirvesine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, gençlere tecrübelerini aktardı.

  • Üniversite yıllarında edindiği bilgisayar sertifikasıyla iş hayatına başladığını ve ilerleyen zamanlarda mali müşavirlik unvanını aldığını hatırlatan Başkan Aktaş, “Şu anda hala devlet üniversitesinde yüksek lisans derslerine devam ediyorum. Tamamlamak üzereyim. Sizlere tavsiyem, neyle meşgul olursanız olun ama yarıda bırakmayın. Gerçekten yapacak çok işimiz var” diye konuştu.


BURSA - Bursa’da Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen girişimcilik zirvesine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, gençlere tecrübelerini aktardı. Üniversite yıllarında edindiği bilgisayar sertifikasıyla iş hayatına başladığını ve ilerleyen zamanlarda mali müşavirlik unvanını aldığını hatırlatan Başkan Aktaş, “Şu anda hala devlet üniversitesinde yüksek lisans derslerine devam ediyorum. Tamamlamak üzereyim. Sizlere tavsiyem, neyle meşgul olursanız olun ama yarıda bırakmayın. Gerçekten yapacak çok işimiz var” diye konuştu.

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından ‘girişimcilik ve sürdürülebilirlik’ temasıyla düzenlenen ‘7. İşini Şansa Bırakma’ isimli zirve, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Hüdavendigar salonundaki zirveye katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile duayen işadamları ve konusunda uzman isimler, tecrübelerini gençlerle paylaştı.

“İmkanlar da mücadele de büyük”

Zirvenin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hayat mücadelesinin de yarışın da büyük olduğunu fakat günümüz dünyasının zengin imkanlara sahip bulunduğunu ifade etti. Konuşmasında gençlere kendi hayatından örnekler veren ve üniversite 3. sınıfta elde ettiği bilgisayar sertifikasıyla anonim bir şirketin muhasebe servisinde işe başladığını hatırlatan Başkan Aktaş, “İş görüşmesinin başlangıcında olumlu bir hava yoktu. ‘Benim bilgisayar sertifikam var’ dediğimde, işin seyri değişti. Firmanın muhasebe servisinde işe başladım. Üniversite eğitiminin ardından kariyerime muhasebeci, sonrasında da mali müşavir olarak devam ettim. Bugünlere geldim” şeklinde konuştu. Gençlere hayat mücadelesini kesinlikle bırakmamak gerektiğini vurgulayan ve açığa çıkan her fırsatın değerlendirilmesi tavsiyesinde bulunan Başkan Aktaş, “Size çok açık bir şey söyleyeyim. Ben şu anda da bir devlet üniversitesinde yüksek lisans öğrencisiyim. Sınavlara giriyorum ve eğitimimi tamamlamak üzereyim. Bırakmamak lazım. Yapacak o kadar çok şey var ki” ifadelerini kullandı.

Zirve nedeniyle Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyelerine teşekkür eden Başkan Aktaş, “İnşallah önümüzdeki yıllarda da bu organizasyonu katlayarak devam ettirirsiniz. Yaptığınız bu çalışmalar, hayatınızın ilerleyen dönemlerinde size güzellikler getirir. Yeni yeni sayfalar açmanıza neden olur” dedi.

“Gençliği korumak ve güçlendirmek öncelikli hedef”

Zirveye katılan Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni ise konuşmasına, yaptıkları organizasyonlarda desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür ederek başladı. Düzenlenen organizasyon nedeniyle Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyelerini kutlayan Çepni, bir milletin geleceğini gençleriyle inşa edebileceğini, bir medeniyetin değerlerini gençliğiyle üretip sonraki nesillere aktarabileceğini anlattı. Gençliğin bir toplumun geleceğe dair umutları olduğunu söyleyen Çepni, “Gençlerini siyasi ve toplumsal hayata katamayan, iş dünyasında onlara yer vermeyen ülkelerin sürdürülebilir kalkınmayı sağlaması mümkün değildir. Ülkemiz nüfusunun yaklaşık yarısına yakını 30 yaş altı gençlerden oluşmakta. Bu demografik yapımızı korumak ve güçlendirmek için gençlik meclisimiz sürekli faaliyetler düzenliyor. Bizler de onları her platformda destekliyoruz. Gençlerimizi ileride Türkiye’ye katkı sunan konumlarda görmek en büyük temennimiz” şeklinde konuştu.

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Kıvanç Cakalıoğlu da, ‘Gençlik seni bekliyor’ sloganıyla düzenledikleri zirvenin içeriği hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Zirvenin endüstri, yapay zeka, kamu destekli girişimcilik, yazılım, dış ticaret ve e-ticaret konu başlıklarıyla düzenlendiğini anlatan Cakalıoğlu, programa sadece monolog konuşmalarla değil atölye çalışmaları ve stantlarla zenginlik katmak istediklerini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Başkan Aktaş ve protokol üyeleri, zirve katılımcısı firmalar tarafından oluşturulan stantları ziyaret etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.