Öne Çıkanlar Engelsiz KORONAVİRÜS Yürüyüş kriz Yazdı
banner13

Buttim Kümelenme Çalışmalarını Yoğunlaştırdı…

  • 80 FİRMADAN OLUŞAN ALIM HEYETİ 30 MART’TA BUTTİM’DE…

  • BUTTİM’İN “GİYSİ KUMAŞI FİRMALARI İHRACAT YOLUNDA” PROJESİNE EKONOMİ BAKANLIĞI’NDAN ONAY ÇIKTI…


Bursa Uluslararası Tekstil Ticaret Merkezi (BUTTİM) tarafından, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (URGE) çalışmaları kapsamında başlatılan “BUTTİM Giysi Kumaşı Firmaları İhracat Yolunda” projesine Ekonomi Bakanlığı’ndan onay çıktı. Proje kapsamında ilk alım heyeti 27-30 Mart’ta geliyor…


Ekonomi Bakanlığı’nın 2018 yılının ilk projesi olarak kabul ettiği Proje ile BUTTİM’de faaliyet gösteren firmaların uluslararası alanda rekabet seviyelerinin arttırılması hedefleniyor.


Konuyla ilgili açıklama yapan BUTTİM Yönetim Kurulu Başkanı Ali Tiryaki, “BUTTİM’de faaliyet gösteren tekstil firmalarımızın ortak strateji geliştirerek pazar alanlarını genişletmesi ve potansiyeli olan alanlarda düzenlenecek organizasyonlar ile sektöre fayda sağlayacak faaliyetler gerçekleştirilmesi planlanmaktadır” dedi.


BUTTİM Giysi Kumaşı Firmaları İhracat Yolunda Projesi’nin ilk toplantısını küme içerisinde yer alan 25 firma yetkilisinin katılımıyla 15 Mart tarihinde gerçekleştirdiklerini, çalışmalarında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın deneyimlerinden de faydalandıklarını ifade eden Tiryaki “BUTTİM Yönetimi olarak üyelerimizin sadece fiziki şartlarını korumakla kalmayıp onların ticaretini de arttırma konusunda bir şeyler yapabilirsek farklılığımızı ortaya koyar ve adımızdaki Ticaret Merkezi kelimesinin içini doldurmuş oluruz diyerek yola çıktık. Bu çalışmalarımızda Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın deneyimlerinden de faydalanıyoruz. İlk toplantımıza BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş da iştirak etti” şeklinde konuştu


Ekonomi Bakanlığı destekli “BUTTİM Giysi Kumaşı Firmaları İhracat Yolunda” projesi ile üyelerinin kurumsallaşma konusunda da önemli ilerlemeler göstereceğini sözlerine ekleyen Tiryaki, “Sektörün gelişmesi açısından yapılacak çalışmalar ve firmaların bilinçlendirilmesi çok önemlidir. URGE projemize katılan firmaların kurumsallaşma düzeyinin arttırılması, hammadde ve ara mal tedarikinde dışa bağımlılığı azaltacak çalışmalar yapılması, işbirliği içinde ortak strateji geliştirerek daha geniş pazarlara ulaşılmasını planlamaktayız” şeklinde konuştu.


BUTTİM Yönetim Kurulu Başkanı Ali Tiryaki’nin verdiği bilgiye göre “BUTTİM Giysi Kumaşı Firmaları İhracat Yolunda” projesi kapsamında 80 firmadan gelecek 116 firma temsilcisi 28-29 Mart tarihlerinde arasında Merinosta AKKM’de, 30 Mart’ta da BUTTİM’de ziyaretlerini gerçekleştirerek küme bünyesinde yer alan firmalar ile ikili iş görüşmeleri yapacaklar.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.