Öne Çıkanlar Akbaş psikoloji Atlet KKTC turizm
banner13

CEREBRAL PALSY’Lİ ÇOCUK VE GENÇLER SPOR İLE SOSYALLEŞİYOR

Cerebral Palsy’li bireylere teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim hizmeti sunan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, Proje kapsamında 40 Cerebral Palsy’li çocuk ve gencin, ilgili uzmanlar rehberliğinde, sportif çalışmalarına destek olarak, hareketlerinde bağımsızlık kazanmaları amaçlıyor.

Egzersiz eğitim programlarının öncesi ve sonrasında yapılan bilimsel testlerle, Cerebral Palsy’li çocuk ve gençlerin, erken dönemde başladıkları sportif faaliyetlerin, olumlu gelişmeleri ölçülerek, sporun bilimsel etkilerinin olarak ortaya çıkarılması amaçlanıyor.

Proje kapsamında 40 Cerebral Palsy’li bireyin 12 hafta boyunca, bir grubu su sporları kısmında, diğer bir grubu ise kara sporları tarafında, gerçekleştirdikleri sportif aktivitelerle fizyolojik ve psikolojik gelişimlerine katkı sağladılar, diğer yandan da sosyalleşme imkanı buldular.

İkinci ayağı Eylül ayında başlayacak olan Adım Adım Gelişiyorum-Sosyalleşiyorum Projesinin, Cerebral Palsy’li çocuk ve gençlerin sporun farklı branşlarıyla tanışmaları ve spor camiasının da Cerebral Palsy konusunda farkındalığının arttırılması amaçlanmaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.