Öne Çıkanlar NECMİ İNCE Engelsiz İnce Medya Yürüyüş KORONAVİRÜS
banner13

GIDA-İŞ BURSA ŞUBE BAŞKANI AYSEVER: FİLİSTİN HALKININ MÜCADELESİNE DESTEK VERİLMELİDİR

DİSK Gıda-İş sendikası Bursa Şube Başkanı Nuri Aysever, yaptığı yazılı açıklamada “Filistin halkına yapılan zulüm son bulmalı, siyonist saldırılar derhal durdurulmalıdır!” dedi.

İsrail saldırılarına dair açıklama yapan Gıda-İş Bursa Şube Başkanı Nuri Aysever, “Filistinlilerin mülklerini gasbetmeye, yerlerine yerleşmeye devam eden İsrail karşısında meşru savunma yapan bir halka yönelik her türlü zorbalık, şiddet kullanılıyor. Filistin topraklarının parça parça işgal edilmesi, Filistin halkının yerlerinden yurtlarından edilmesi kabul edilemez!” dedi.

Aysever, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“İsrailin başlatmış olduğu saldırgan tutumun arkasındaki emperyalist güçler, taşları bağlayıp köpekleri salıyorlar. Başta ABD emperyalizmi olmak üzere, İsrail’i destekleyen tüm emperyalist devletlerin, Ortadoğu’daki işbirlikçilerin yaşanan bu katliamdan sorumlu oldukları unutulmamalı.

Her İsrail saldırısı sonrasında uluslararası alanda yapılan açıklamalar caydırıcı olmuyor. Filistin halkının yanında olduğunu iddia eden devletlerin yaptıkları tek şey yumuşak biçimde saldırıları kınamak oluyor. Çünkü hepsi de başta ABD olmak üzere emperyalist devletlere bağımlılar. Bu bağımlılık ilişkisinden dolayı yapmış oldukları açıklamalar ikiyüzlü açıklamalardır.

Türkiye’de ise iktidar sözlü olarak İsrail’i kınarken askeri ve ticari konulara hiç girmiyor. İsrail, Filistin halkının üzerine bombaları yağdırırken, ağır silahlar kullanırken, toprakları işgal ederken Türkiye ile askeri ve ticari alandaki faaliyetleri ise sürüyor. İsrail’in Filistin halkına yönelik şiddet, baskı ve işgali sürdükçe, İsraille her türlü askeri, diplomatik, ticari ilişkiler mutlaka kesilmelidir. Başta Türkiye olmak üzere, Ortadoğu’daki tüm ülkeler İsrail ile ilişkileri sonlandırmalı, İsrail uluslararası alanda da mutlaka tecrit edilmeli, yalnızlaştırılmalıdır.

İsrail, işgal ettiği tüm Filistin topraklarından çekilmeli, saldırılarına son vermelidir.

Mazlum Filistin halkının yanındayız ve acılarını paylaşıyoruz. Türkiye’deki işçi ve emekçiler, emek örgütleri, demokrasi güçleri mazlum Filistin halkının yanında olmalı, Filistin halkının mücadelesine destek vermelidir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.