Öne Çıkanlar pandemi Engelsiz ORHANGAZİ Teknoloji incemedya
banner13

İş Adamı Ömer Faruk Kavurmacı Metris Cezaevinde
TUSKON’a yönelik FETÖ soruşturması kapsamında bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen ve bugün çıkarıldığı mahkemece yeniden tutuklanan iş adamı Ömer Faruk Kavurmacı, Metris Cezaevine getirildi.

TUSKON’a yönelik FETÖ soruşturmasında bir süre önce tutuklanan ve sağlık sorunları gerekçe gösterilerek tahliye edilen iş adamı Ömer Faruk Kavurmacı ile FETÖ Mülkiye yapılanması soruşturmasında bir süre tutuklu kalan İstanbul eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın bugün öğle saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayına getirildi. İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesine çıkarılarak, haklarındaki karar yüzlerine okunan Kavurmacı ve Çapkın tutuklandı. Karar sonrası duruşma salonu önünde evrakların hazırlanması için bekletilen Kavurmacı ve Çapkın’ın kısa bir süre aralarında konuşmaları dikkat çekti. Evrakların hazırlanmasıyla birlikte iki sanık cezaevine gönderildi.

Kavurmacı, cezaevi önünde araçtan indikten sonra eline aldığı valiziyle bir süre bekledi. Kavurmacı basın mensuplarının fark edilmesi üzerine yeniden araca bindirildi. Araç cezaevinin kapısına sıfır şekilde yanaştıktan sonra iş adamı Ömer Faruk Kavurmacı araçtan inerek cezaevine giriş yaptı.



Kavurmacı için hastane raporları gerekçe gösterilmişti

TUSKON yönetici ve üye şirketlerine yönelik 86 sanık hakkında iddianameyi geçtiğimiz günlerde kabul eden İstanbul 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi dün akşam saatlerinde Ömer Faruk Kavurmacı hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarmıştı. Mahkeme kararında, Kavurmacı’nın Silivri Ceza İnfaz Kurumunda bulunduğu süre içerisinde Silivri Devlet Hastanesinden aldırılan 21 Mart 2017 tarihli sağlık kurulu raporunda, Kavurmacı’nın tutuklu kalmasının hayatı için kesin bir tehlike arz etmediği, ceza infaz kurumu koşullarında hayatını yalnız idame ettirebileceği, hastalığının sürekli bir tedavi gerektirmesi gibi zorunlu hallerin olmadığı hususuna karar verildiği hatırlatılmıştı. Tahliye kararına gerekçe tutulan Acıbadem Hastanesinin 18 Nisan 2017 tarihli iç hastalıkları uzmanının görüşünü içerir yazısında belirtilen sağlık sorunlarının, daha önce gerçekleşen ve sanığın tedavi gördüğü rahatsızlıklara ilişkin bulunduğu ifade edilmişti. “Silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi istenen Kavurmacı, 8 Eylül 2016 tarihinde tutuklanmış, 3 Mayıs 2017 tarihinde özel hastane raporu gerekçe gösterilerek sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmişti.



Hüseyin Çapkın’ın 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi isteniyor

FETÖ’nün mülkiye yapılanmasına ilişkin soruşturmada 8 Kasım 2016 tarihinde tutuklanan İstanbul eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, avukatının itirazının kabul edilmesi üzerine 3 Eylül 2016’da tahliye edilmiş, hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmuştu. Daha sonraki süreçte iddianamesini tamamlayan soruşturma savcılığı, Çapkın’ın “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs ve silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapsini istemişti. Soruşturma savcılığı iddianamede, atılı suçların vasıf ve mahiyeti, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren ek somut delillerin bulunması, isnat edilen suçlar için yasada öngörülen yaptırımın nevi ve miktarı, suçların işleniş biçimi, suçların işlenmesinde kullanılan araçlar, meydana gelen zarar ve tehlikenin ağırlığı ile güdülen amacı gerekçe gösterilerek Çapkın’ın tutuklanması talep etmişti. İstanbul 30’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nin iddianameyi kabul etmesinin ardından Çapkın hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarmıştı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.