Öne Çıkanlar Engelsiz Bursagaz Sanat Kıyak sungurlu
banner13

​İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ ADAY ÖĞRENCİLERE KAPILARINI AÇTI

İstanbul Bilgi Üniversitesi, 14 Ağustos tarihine dek santralistanbul ve Kuştepe kampüslerinde devam edecek Tercih Günleri’nde, aday öğrenciler ve aileleriyle buluşacak. “Okul için değil, yaşam için öğrenmeliyiz” ilkesiyle kurulan ve 22 yılda 27 bine yakın öğrencisi, 30 binden fazla mezunu olan BİLGİ, 2018 – 2019 Akademik Yılı’na ilişkin eğitim fırsatlarını doğrudan adaylarla paylaşacak.

BİLGİ Tercih Günlerinde aday öğrenciler, lisans programları için santralistanbul Kampüsü’nde, ön lisans programları içinse Kuştepe Kampüsü’nde; burslardan sosyal imkânlara, uluslararası eğitim seçeneklerinden iş fırsatlarına kadar geniş bir çerçevede danışmanlardan bilgi alacak. BİLGİ’li öğrenciler tarafından karşılanacak adaylar, üniversite öğrencilerinin okula dair deneyimlerinden faydalanabilecek, 1 Ağustos tarihi itibariyle başlayacak fakülte seminerlerinde akademisyenlerle bir araya gelerek bölümler ve programlar hakkında detaylı bilgi alabilecekler. Akademisyenlere hem eğitim hem de mesleki sorularını yöneltebilecekler.

Tercih Günleri boyunca Türkiye’nin dört bir yanındaki aday öğrenciler için santralistanbul ve Kuştepe kampüslerinin yanı sıra BİLGİ Ankara ve İzmir bölge ofisleri de ziyarete açık olacak. Öğrenciler ayrıca merak ettikleri soruları, BİLGİ sosyal medya kanallarından ve çağrı merkezini arayarak ilgililere yöneltebilecek.

Öğrenciler Yaparak Öğreniyor

BİLGİ, eğitim geleneğinin odağına aldığı “yaparak öğrenme” anlayışıyla, ders içeriklerinde daha fazla uygulama ve pratik ağırlıklı bir eğitim veriyor. Öğrenciler, eğitim aldıkları programın ihtiyaçlarına göre şekillendirilmiş ve yeni teknolojilerle donatılmış laboratuvarlar, stüdyolar ve haber merkezlerinin yanı sıra kendi geliştirdikleri projelerle, öğrendiklerini uygulama imkânı bulabiliyor.

İstanbul’un merkezinde santralistanbul, Kuştepe, Dolapdere ve Kozyatağı olmak üzere dört kampüsü olan BİLGİ’nin; kampüsler arasında, kampüslerden yurtlara ve şehrin merkezi noktalarına sağlanan ücretsiz servisleri bulunuyor. Her yıl düzenlenen 1000’i aşkın bilimsel, sanatsal, sosyal ve kültürel etkinlikle, kentin merkezinde canlı bir kampüs hayatı sunuyor.

Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi için https://tanitim.bilgi.edu.tr, BİLGİ Tercih Günleri seminer programı içinse https://tanitim.bilgi.edu.tr/static/images/bilgi-tercih-gunleri-programi.pdfweb adresi ziyaret edilebilir.

Detaylı Bilgi:

Gökçe Kopuk / İstanbul Bilgi Üniversitesi / 0212 311 7341 / [email protected]

Eda Ertürk / İz İletişim / 0531 874 35 44 / [email protected]

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hakkında:

1996 yılında Türkiye’de üniversite yaşamına yeni bir soluk getirmek amacıyla yola çıkan ve kurulduğu günden bu yana öğrencilerine uluslararası gelişim fırsatları sunan İstanbul Bilgi Üniversitesi, Laureate Uluslararası Üniversiteler Ağı’nın Türkiye’deki tek üyesidir. Yaklaşık 1500 kişilik bir öğretim kadrosuna sahip olan İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin 25.000’i aşkın öğrencisi ve 30.000’i aşkın mezunu bulunmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Hukuk, İşletme, İletişim, Sağlık Bilimleri, Mimarlık ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri fakültelerinin yanı sıra yüksekokulları, meslek yüksekokulları ve enstitüleri çatısı altında 150’yi aşkın ön lisans, lisans ve doktora programı sunmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin İstanbul’un merkezinde, santralistanbul, Dolapdere, Kuştepe ve Kozyatağı olmak üzere dört kampüsü bulunmaktadır. Yükseköğretim Derecelendirme Kuruluşu QS’in, 2018 yılı “Gelişmekte Olan Avrupa Ülkeleri ve Orta Asya Üniversiteleri Sıralaması”nda BİLGİ, en iyi 140 üniversite arasında yer almaktadır. Sıralamaya göre BİLGİ, Türkiye’deki en iyi 16 vakıf üniversitesi arasında bulunmaktadır. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.