Öne Çıkanlar Engelsiz Jandarma İhsaniye Kedi BUSİAD

MUSTAFA NEZOR:’’HİZMET ETMEYE GELİYORUZ’’

Ekibi ile İNCE MEDYA GRUP Stüdyoları’na konuk olan Mustafa Nezor,  canlı yayındaki performansı ve vaatleri ile Bursa’da gündem oldu.

     Canlı yayın sonrası ManşetX Gazetesine de açıklamalarda bulunan Nezor, ‘’hepsi birbirinden değerli arkadaşlarım ile birlikte hizmet için yola çıktık. Üyelerimiz ile birlikte hizmet etmeye talibiz’’ dedi.

MANŞETX GAZETESİ: Mustafa Nezor kimdir?

MUSTAFA NEZOR:  1971 Trabzon Beşikyüzlü doğumluyum.  1985’te mesleğe bay bayan kuaförü olarak başladım. Şu anda 4 tane salonum var. Bursa’da hala devam etmekteyim. 2 çocuk babasıyım. Bursa Kuaförler Odası Başkanlığına aday oldum. Şükürler olsun 14 sene Berberler Odası’nda yönetimde başkan vekili olarak görevime devam ettim. Güzel şeyler yaptık. Türkiye Kuaförler Berberler Federasyonu’nda komisyon başkanıyım.  Odalarımız için her şeyi yapmaya hazırım

MANŞETX GAZETESİ: Bursa’da mesleki yaşamınıza nasıl başladınız?

MUSTAFA NEZOR:  Bursa Nilüfer Beşevler’de Yavuz Sokak’ta ilk salonumu açtım. Artı erkek kuaförü olarak, bay bayan olarak o mahallede tektim. Hem erkek hem bayan kuaförü olarak devam ettim. 1995 senesinde eşimle tanıştığımda eşimde bayan kuaförü olduğundan dolayı 2. salonumu açtım. O arada birazcık ara verdim bazı nedenlerden dolayı. Sonra tekrar’dan bir salon daha açtım. Ayrıldım eşimin yanından, orayı tesettürlü yaptırdım. Kendi yerim bay bayan salon tarzında devam etmekte. Ondan sonra 4. salonumu Beşevler Konak Mahallesinde açtım. Bir üst cadde de Beşevler Gül Kuaför diye devam ediyor.  Eğitimciler Caddesi’nde Salon Nezor olarak devam ediyor.  Bir de Kültür Mahallesinde Salon Tarzınınız bay bayan olarak devam ediyor. 14 sene Berberler Odası’nda Başkan Vekilliği, yöneticilik, komisyon başkanlığı, çıraklık okulunda 5 yıl okul aile birliği başkanlığı ve üyelerimize yardımcı olmak için orada görev aldım. 10 yıldır Nilüfer Aslankredi Kooperatifinde sayın Ahmet Saldız başkanımla beraber görev yapmaktayım. Bu arada Bursa Berberler Odası’ndan istifa ettim.  Evet başkan adayı olduğum için oradaki hizmetimi sona erdirdim.  Bursa Kuaförler Odası Başkanlığı için şu anda sahadayım.

MANŞETX GAZETESİ: Covid-19 üyelerinizi nasıl etkiledi.

MUSTAFA NEZOR:  Pandemiden en çok etkilenen sektörlerden birisi de kuaförler.  Öncelikle bu adaylık nereden çıktı, yönetimimizde kimler var.  Şimdi şöyle söyleyeyim benim aday çıkmamdaki sebeplerden biri de  covid-19’dur. O dönemde biz,  Bursa Berberler Odası ile beraber Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım Belediyeleri ile protokol yaparak, onların desteğiyle işyerlerimizin ilaçlama sözleşmesini yaptık. Her mahallede bizim temsilcilerimiz var.  Bursa genelinde 83 tane temsilcim var.  Grubumuz var.  Biz onlara ulaşarak, belediye ekipleriyle beraber işyerlerini ilaçladık, dezenfekte yaptık.  İlaç verdiler, dezenfekte verdiler, maske verdi belediyelerimiz.  Ama biz burada şuna çok üzüldük.  İlaçlama konusunda kuaförler odası başkanı maalesef 65 yaş üstü olduğu için gelemedi. Başkanımız sahaya inemedi. Telefonla yönlendirmeye çalışıldı insanlar. Biz Mustafa Ocak’ın bize verdiği yetkiyle sahaya indik. Sahada biz ayrımcılık yapmadık. Berber, kuaför, güzellik salonu, ağda salonu bunların hepsine ilaçlama yaparak böyle yardımcı olduk.

MANŞETX GAZETESİ: Yönetiminizde kimler var?

MUSTAFA NEZOR:   Bursa’yı kapsayacak şekilde, Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım bölgesinde komple mahalle gözetmeden her mahalleden ekip arkadaşlarımı seçerek aldım. Eğitimci arkadaşlarımı almamdaki sebep,  akademimizde bizimde kuaförler odasının bir akademisi var. Ama aktif değil, şu anda belge veremediler, protokol yapamadılar.  Ben onun içinde geldim. Berberlerin ve kuaförlerin eğitimlerini birleştireyim dedim. Ama bize şunu dediler.  Mustafa bey, erkek berberler odasını elimizden alacak.  Hayır şunu söylüyorum. 5362 yasa derki, 1 odanın üyesi sayısı 99’a düşürse o oda kapanır. Güçlü odaya verilir. Bakın 1600’e yakın kuaförler odası var. 1700’den fazla erkek berberler var ve bizde kaçak yok. Hepsi resmi. Biz özellikle rekabet olup davasını da kazandık.  Tehditlerde aldık.  Biz korkmuyoruz. Hizmet için varız diyoruz. Ekibimizle şunu dedik.  Komisyonlar kuracağız,  hizmet vereceğiz. Her üyemizin ayağına kurye gidecek. Pandemide üyelerimiz bana gelip,  başkanım biz covid-19 döneminde mağdur olduk. Bunu nasıl çözeriz dediler.  Arkadaşlarımız havuz sistemi yapalım dediler.  Havuz sisteminde üyelerimizi daha yukarı çıkarabilmek için malzeme anlaşmalarımız var. Havuz sisteminde toplanacak para ile yardıma ihtiyacı olan üyeye yardımcı olacağız.

MANŞETX GAZETESİ: Seçimler öncesi son mesajınız nedir?

MUSTAFA NEZOR: Sevgili üyelerimi 16 Ocak’ta Bursa Küçük Sanayi’de ki BESOB’a gelip oy kullanmaya davet ediyorum. Buyursunlar gelsinler. Oylarını kullansınlar. Bizde onlara hizmet edelim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21